Cauzele Spirituale ale Bolilor
© Bigstockphoto

Iată cum o aparent simplă întâmplare spune multe despre relaţia dintre două persoane şi cine cunoaşte despre asemenea lucruri, ştie să le desluşească spre folosul său şi al semenilor săi.

Continuăm acest serial foarte util despre cauzele spirituale ale bolilor cu alte explicaţii legate de umeri. Dacă în episodul trecut am relatat cazul acelei franţuzoaice, acum vom expune un caz autohton, petrecut în anii 90 şi care are o conotaţie mai ciudată, deoarece aparent ceea ce s-a întâmplat nu ar avea vreo cauză anume.

Doi prieteni tineri se plimbau în parc, în zona unde locuiau, discutând despre chestiuni spirituale şi filozofice. La un moment dat au ajuns în apropierea unui mic deal, unde în copilărie se dădeau iarna pe derdeluş cu sania. La momentul acela al plimbării era început de vară, totul era verde şi înflorit. Această întâmplare mi-a fost povestită de un cunoscut şi o redau şi eu aici ca atare. Cum se plimbau aceşti amici ajungând lângă dealul acela mic, cel mai tânăr dintre ei zise deodată: ”Hai să ne luăm la întrecere! Cine fuge mai repede”. Probabil fusese vorba între ei discutând cine era mai iute de picior. Cei doi se contraziseseră ceva mai devreme în legătură cu cine fuge mai repede pe suprafaţă plană, adică aşa cum e pe stradă. Vrând să arunce o mănuşă din orgoliu, cel tânăr venise cu ideea de a se lua la întrecere nu în linie dreaptă, ci în pantă, adică alergând la deal. Cel în vârstă intuia ceva, presimţea că avea să se întâmple ceva urât şi iniţial a refuzat, spunând că e mai bine să-şi continue plimbarea şi discuţiile filozofice. Cel tânăr a insistat însă şi celălalt a fost în cele din urmă de acord.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
   
Următorul episod<< Cauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – ICauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?