Cauzele Spirituale ale Bolilor
© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 3 minute

Mulţi au obiceiul să-şi ţină mâinile în pantaloni, ceea ce conform limbajului nonverbal înseamnă o atitudine de sfidare sau de completă ignoranţă a unei situaţii sau a altei persoane.

Continuăm să vă prezentăm miniserialul despre coate, aşa cum reprezintă acestea un element esenţial în echilibrul nostru ca fiinţe umane raţionale şi inteligente.

În folclorul nostru popular este o vorbă, printre multe altele, care spune să dai din coate dacă vrei să ajungi departe. Ceea ce în mare parte este cât se poate de adevărat. O altă expresie spune ”a dat din coate ca să-şi facă loc”, ceea ce iarăşi este un adevăr. Desigur că dacă am fi fost acolo să vedem ce şi cum, cu certitudine individul respectiv nu şi-a folosit coatele la propriu pentru a-şi face loc, iar sensul expresiei este desigur unul figurativ. Dar referirea la folosirea lor este destul de bogată, dacă ne-am uita prin folclorul multor ţări europene.

Dar în realitate ce simbolizează coatele, dincolo de semnificaţia lor de Porţi ale Acceptării?

Dacă ne gândim la modul în care folosim coatele, putem da cel puţin câteva exemple – ne sprijinim în cot când suntem gânditori, în unele sporturi coatele sunt folosite pentru atac şi apărare în artele marţiale şi în sporturile derivate din acestea, la munca câmpului – cum este în cazul ţăranului român – cotul ajută mâna la semănat, dar şi la cosit deci la chestiuni care cer răbdare şi pricepere în a folosi ceea ce oferă natura, în unele domenii cum este cel al construcţiilor coatele sunt folosite pentru măsurători empirice orientative, în vederea stabilirii unor cote exacte ulterior şi sunt multe astfel de exemple cu care am putea umple pagina.

Dar dincolo de utilizarea lor mai mult sau mai puţin empirică, să vedem care este legătura dintre atitudinea individului uman şi aspectele karmice care s-ar putea răsfrânge asupra vieţii sale.

 
Următorul episod<< Cauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – IIICauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – V >>
Articolul precedentSecretele minţii umane – I
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 140 – Martie 2019
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile