Cauzele Spirituale ale Bolilor
© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 3 minute

Inelarul are legătură în cele din urmă cu sufletul şi cu sentimentele, şi dacă individul respinge constant orice implicare la nivel sufletesc, va ajunge la un moment dat o persoană “lipsită de suflet”.

Ei, iată că am ajuns şi la inelar, degetul dedicat vieţii conjugale. Veţi vedea că acest deget este corelat nu doar cu aspectul vieţii conjugale, deşi se bazează pe atitudinea de stabilitate a individului.

Fiind un deget funcţional-energetic, precum celelalte, este conectat la meridianul Căminului Triplu sau Triplu Încălzitor cum i se mai spune în medicina tradiţională chinezească. De ce i se spune astfel acestui meridian?

De-a lungul mileniilor vechii înţelepţi chinezi au observat, în tratamentele celor care sufereau de diferite simptome, că stările pe care le aveau pacienţii erau direct legate de simptomele corelate cu funcţia acestui deget inelar. Nu degeaba peste tot în lume, în orice naţiune din orice epocă, uniunea dintre bărbat şi femeie era simbolizată la propriu prin punerea inelelor pe acest deget.

În astrologie este denumit degetul Soarelui şi dacă îl asociem, prin simbolismul solar, funcţiei de Triplu Încălzitor, ne putem face o idee referitoare la cauza dereglării de la nivelul acestui deget. Meridianul ce străbate inelarul vine din direcţia capului, având conexiuni cu sistemul cardio-respirator, cu funcţia hepato-digestivă şi cu cea genito-urinară.

Orice dereglare a unuia dintre aceste trei etaje funcţionale este semnalul că energia din zona inelarului, şi deci a persoanei, îndeosebi energia solariană, este perturbată. Desigur aşa cum sunt aspectele interactive întotdeauna există legături între starea interioară a individului prin atitudinea sa şi ceea ce i se întâmplă în viaţa personală. Şi asta deoarece inelarul este direct conectat cu viaţa conjugală, aşa cum spuneam, dar şi cu mentalitatea şi conceptualitatea de a fi unit cu o persoană – în cazul de faţă soţul/soţia – şi orice traumatism, durere sau semne care apar pe inelar, cum ar fi negii sau pete ori puncte vizibile, denotă că undeva în interiorul individului acesta nu acceptă uniunea cu cealaltă persoană. Ori că are dificultăţi în “a digera” un aspect relaţional care se desfăşoară în relaţia conjugală. Dar asemenea simptome pot apare la oricare om, pentru că în definitiv fiecare persoană se află într-o relaţionare emoţional-afectivă cu prietenii, familia sau rudele.

Articolul precedentInterpretarea viselor – Simbolul banilor
Articolul următorEnergiile Dharmei – I
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile