Cauzele Spirituale ale Bolilor
© Bigstockphoto

Dacă degetul mare este asociat plămânilor, arătătorul corespunde intestinului gros.

Ne vom ocupa în continaurea acestui serial de degetul arătător, care are mai multe semnificaţii atunci când îl folosim. Se ştie din popor de gestul de dojană arătat de bunici sau de părinţi, îndeosebi de bunice şi mame, atunci când îşi ceartă părinteşte copii şi nepoţii. Acel gest făcut cu arătătorul înainte şi înapoi, ţinând mâna ridicată, în sensul ideii de atenţionare ca să ia aminte copiiii sau de a nu mai face boroboaţele respective iar şi iar.

Un alt gest făcut cu arătătorul este acela prin care acuzăm pe cineva, atunci când arătăm cu acest deget către cealaltă persoană, atitudinea fiind una încărcată de acuze sau critici. Dar cine face un asemenea gest nu-şi dă seama că dacă arată cu un deget spre cealaltă persoană, arată cu alte trei spre ea, deoarece ultimele trei degete stau pliate în palmă îndreptate către propria persoană. Iarăşi un alt gest făcut cu arătătorul, spre a accentua importanţa unei idei sau informaţii spuse, este de a ţine arătătorul în sus, cu mâna îndoită, gest de atenţionare asupra faptului că ceea ce se spune în acel moment este foarte important.

Dincolo de utilitatea gesturilor făcute cu arătătorul, printre care şi acela prin care chemăm pe cineva la noi îndoind arătătorul în mod repetat de câteva ori, să vedem semnificaţia esoterică a acestui deget.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
Următorul episod<< Cauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – VICauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – VIII >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?