Timp estimat de citire: 3 minute

Predispoziția către melanom a multor persoane constă în așa zisa „desfigurare” a suprafeței de contact cu lumea, care e pielea noastră.

De-a lungul vieții pământene majoritatea dintre noi trecem prin tot felul de situații, fiecare dintre acestea cu specificul și încărcătura lor. Uneori facem față provocărilor, alteori nu, și ca urmare partea aceea din noi care este afectată răspunde dinspre interior către exterior printr-o reacție specifică. Una dintre acestea este melanomul.

Considerat printre cele mai răspândite boli din lume, melanomul nu este înțeles suficient din perspectiva cauzelor sale. Medicina modernă caută cauzele în expunerea exagerată la razele solare, cum fac mulți turiști când merg vara în concediu la mare. Însă adevărul este că melanomul, care este o formă de cancer al pielii, își are cauzele în partea subtilă a existenței noastre.

În astrograma natală, de exemplu, se poate studia poziția planetelor Venus – care guvernează pielea astrologic vorbind, Saturn – corpul fizic, Pluto – care indică țesutul care degenerează, și Jupiter – acesta indică excesul care poate declanșa melanomul. Dacă există aspecte negative în tema natală măcar între Venus și Saturn sau Venus și Pluto, atunci persoana poate fi expusă la apariția în timp a melanomului. Dar cauza poate fi și una care să provină din viețile anterioare. Dacă Venus face o cuadratură cu Saturn de exemplu, cauza se află în ultima sau penultima viață anterioară. Dacă Venus se află în cuadratură cu Pluton, cauza persistă de mai multe vieți anterioare până în prezent, și este sigur că de la vârsta adolescenței (perioadă a vieții guvernată de Venus) persoana va fi predispusă la melanom.

Pentru că pielea este învelișul exterior al corpului nostru, ea este și interfața biologică de contact cu lumea înconjurătoare. Predispoziția către melanom a multor persoane constă în așa zisa „desfigurare” a suprafeței de contact cu lumea, care e pielea noastră. Apariția și dezvoltarea zonei maronii-negre din acea zonă a pielii este cauzată de un anumit dezgust al persoanei față de societate, față de unele persoane cunoscute dar care nu sunt suportate de individul în cauză, și ceea ce persoana respectivă a ținut ascuns, fie în viața asta, fie în cele anterioare, în conștiința sa – de exemplu o ură profundă, ori o ranchiună monstruoasă față de cineva – iese acum prin piele din interiorul ființei sale, traversând corpurile aurei și apărând astfel pe piele. Este o exteriorizare a „umbrei” din interiorul său, determinată de acțiunea sufletului. Acesta trebuie să-și îndeplinească menirea pentru care a venit pe Pământ și ca urmare, dacă la nivel conștient persoana blochează propriul proces, Sinele spiritual acționează prin intermediul sufletului – trăiri și stări interioare – realizând la nivelul corpului ceea ce persoana nu a fost capabilă să facă prin proprie voință și conștientizare.

Creșterea spirituală a fost blocată una-două sau mai multe vieți la rând și consecința este ca decât să stagneze în continuare, persoana respectivă va face melanom în timp ce va fi nevoită să-și înțeleagă menirea și să evolueze. Și dacă am menționat planetele implicate astrologic în așa ceva, putem spune că Saturn este cu răbdarea și asumarea responsabilității, Jupiter cu conștiința, iar Pluton cu Voința. Și deci dacă persoana face melanom, rezultă că ori și-a folosit voința greșit – Pluton retrograd în tema natală sau în cuadratură/opoziție cu Venus, ori a fost egoistă sau lipsită de moralitate față de alții – Jupiter în cuadratură/opoziție cu Venus, ori i-a afectat pe alții până la nivelul fizic – Saturn în cuadratură/opoziție cu Venus – prin duritate în comportament sau chiar agresiune fizică, dacă și Marte este implicat în aspectele acestea negative din tema natală.

Soluția este acceptarea iubirii de sine și a celorlalți, care duce la deschiderea spirituală necesară, la modificarea radicală a conștiinței și uneori – cum au fost cazuri – la dispariția melanomului, deoarece persoana a conștientizat pe deplin răul făcut.

Articolul precedentPlantele: alopat versus holistic
Articolul următorLiniștea ca „medicament”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile