© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Există la ora actuală și tineri cu probleme de vedere, a căror origine se află în karma lor.

Am ajuns la partea legată de văz, cel mai important dintre cele 5 simțuri fizice. Ce am face noi fără vedere? Nu prea multe, deși știm că există persoane nevăzătoare care își câștigă cinstit existența. Cu toate astea nu se poate vorbi de comparație între un nevăzător și un om care vede.

Contrar teoriei că doar după 55-60 de ani majoritatea au nevoie de ochelari, pentru că li se deteriorează văzul, există la ora actuală și tineri cu probleme de vedere, a căror origine se află în karma lor. Am văzut de atâtea ori pe stradă în ultimele 2-3 decenii părinți cu copii de doar câțiva ani cu ochelari cu dioptrii mari, ceea ce-mi spunea că acei copii aveau o karma personală legată de refuzul repetat de a  vedea ceva foarte important în viața lor anterioară. Desigur aspectele sunt multiple și aici, ca și în cazul danturii. Și vom analiza corespondențele ochilor prin prisma astrologiei, cunoscând că chakra frunții este conectată cu ochiul stâng, iar chakra din creștet cu ochiul drept.

Pentru a avea reperele necesare, să spunem că chakra frunții este guvernată de Lună și Neptun, în timp ce cea a creștetului este guvernată de către Soare, Uranus și Pluton. Vedem deci că în combinația astrologică sunt prezente Soarele și Luna, cele două luminarii care reprezintă mama, Luna și tatăl, Soarele. Luna mai semnifică și familia, iar Soarele relația cu societatea. Ca urmare, atât pentru Lună, cât și pentru Soare, trebuie analizate în ceea ce privește eventualele probleme de văz aspectele pe care cele două luminarii le fac cu celelalte planete. Desigur că această noțiune a văzului poate fi extinsă de la partea sa lumească la cea subtilă.

Chakra frunții este conectată cu ochiul stâng, iar chakra din creștet cu ochiul drept

Și să luăm un prim exemplu.

O persoană care conform datei sale de naștere are Luna în Capricorn în casa 6 în cuadratură cu Pluton din Balanță în casa 4. Casa 6 este relaționată cu sănătatea, iar a 4-a cu familia. Cum Luna guvernează chakra frunții, iar Pluton pe cea a creștetului, rezultă un blocaj în perceperea lucidă a anumitor circumstanțe de viață, pe care persoana îl are karmic din vieți anterioare (Pluton este corelat cu ultimele 10 vieți astrologic vorbind). Mai mult de atât, prezintă pe tâmpla dreaptă o pată maronie de mărimea aproximativă a unei monede de 50 de bani. Acesta este un semn că și-a folosit clarviziunea în viața anterioară în scopuri egoiste sau de preamărire, și în această existență va avea probleme cu memoria (guvernată de Lună), pentru a nu-și aminti suficient de bine cine a fost și ce a făcut, ca să nu repete greșeala. Este și asta o formă de auto corecție karmică pe care Sinele său spiritual a acceptat-o când a venit la întrupare. Desigur că această persoană nu are probleme majore cu văzul obișnuit, în afară de a folosi ochelari pentru citit atunci când e necesar. Dar în cazul său e vorba de partea subtilă – clarvederea.

O altă aspectare astrologică ce implică probleme fizice ale văzului este cea redată de relația dintre Lună și Mercur. Cum astrul mercurian nu se deplasează prea mult față de Soare, orice aspectare negativă a sa la Lună se duce spre latura solariană. Un alt exemplu în acest sens. Luna în Berbec în casa 1 în opoziție cu Mercur din Balanță în casa 7. Această persoană are uneori, dar în mod aleatoriu și mai ales când se concentrează la nivel intelectual, probleme cu ochiul drept. Ochiul stâng este cel care vede foarte bine, mai bine decât cel drept. Astfel excesul de energie de la stângul se poate duce pe moment la ochiul drept, via Mercur către Soare – ochiul drept. Și ca urmare atunci când se întâmplă asta, o parte a nervului optic drept suferă o inflamare locală, care împinge globul ocular drept mai în față, ceea ce se vede la o analiză foarte atentă. Ce înseamnă asta karmic? Faptul că persoana nu a acordat atenție suficientă viitorului în viața anterioară, precum și afirmării sale – Soarele, preferând să stea în anonimat – Luna (umbrele personalității sale).

Vom continua serialul dedicat bolilor ochilor pentru a desluși și alte taine ale karmei legate de văz.

Următorul episodCauzele spirituale ale bolilor: Ochii (II) >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?