Coerența inimii
Stânga, gândire negativistă, dreapta, gândire pozitivă. Coerența inimii este un concept relativ nou dezvoltat prin intermediul aparaturii de biofeedback (EKG, aparatură psihometrică, etc).
Timp estimat de citire: 3 minute

Atât timp cât nu facem curățenie în noi înșine, vom avea probleme de aliniere între minte și suflet, între inimă și creier. De ce?

Cu mulți ani în urmă, Institutul HeartMath a realizat o serie de cercetări pe baza cărora s-a putut stabili științific un fapt surprinzător. Și anume că inima este singurul organ inteligent din corp, adică este un organ care știe ce face. Și asta o face independent de gândirea și voința noastră în procent de 85%. Dovada în acest sens este că ea lucrează și atunci când noi dormim, iar când ne odihnim pe timpul nopții, în mod conștient noi nu mai avem control asupra respirației și stării noastre.

O astfel de dovadă științifică a dus la descoperirea acestei realități, anume că inima e conectată la o structură psiho-informațională care funcționează independent față de personalitatea noastră, deși are grijă și de aceasta. Și atunci s-a pus întrebarea ce suntem noi de fapt, și ce fel de inteligență avem ca ființe raționale? Mulți psihologi cu deschidere către spiritualitate au abordat în mod neconvențional această chestiune, unii dintre ei precum doctorul Joe Dispenza realizând chiar în cadrul unor seminarii analize ale proceselor cerebrale și ale funcțiilor minții.

Dacă noi ca ființe ne continuăm procesele existenței chiar și când dormim, stare în care nu știm la modul conștient ce se întâmplă cu noi, rezultă că există ceva în „spatele” nostru, metaforic vorbind, care are grijă ca noi să continuăm să respirăm și atunci când dormim. Este subconștientul cel care are grijă de asta. Dar una din problemele subconștientului, mai ales pe perioada celor aproximativ 16-18 ore cât suntem treji și conștienți, este că îl programăm zilnic cu tot felul de neputințe. Pe timpul nopții cât dormim subconștientul se străduiește să repare câte ceva în noi, asta în cazul în care gândirea negativă încă nu predomină în viața noastră. De aceea subconștientul ne semnalează uneori prin intermediul viselor anumite probleme interioare pe care le avem. De obicei noi nu prea băgăm în seamă ce visăm, mai ales dacă sunt semnale ale subconștientului. Dacă mai adăugăm stresul zilnic pe care-l avem de pe urma a tot felul de probleme, mai mici și mai mari, avem o imagine despre cât de „îmbâcsiți” suntem în interiorul corpului nostru, atât din punct de vedere anatomic, cât și subtil-energetic.

Următorul episod<< Ce este coerența inimii?Ce este coerența inimii? (III) >>
Articolul precedentAvatarii și extensiile lor (IV)
Articolul următorO națiune… două Românii
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile