Coerența inimii
Stânga, gândire negativistă, dreapta, gândire pozitivă. Coerența inimii este un concept relativ nou dezvoltat prin intermediul aparaturii de biofeedback (EKG, aparatură psihometrică, etc).

Manifestând mereu tiparele negative ne închidem singuri Fântâna Vieții din ADN și cu timpul ajungem doar o amintire a ceea ce eram cândva.

Felul în care fiecare dintre noi învață și înțelege să-și trăiască viața ne definește ca ființe raționale. Ceea ce primim ca educație ne definește de asemenea, și dacă adăugăm și modul în care reacționăm în diferite circumstanțe ale vieții, avem despre noi înșine un tablou complex dar și complicat.

De multe ori ne confruntăm cu situații care nu ne plac, și pe unele trebuie să le rezolvăm. Dacă analizați puțin modul în care trăiți, veți constata că noi suntem dispuși să învățăm și să cunoaștem multe lucruri la exterior, dar nu știm sau nu suntem dispuși să acordăm atenție modului în care ne putem rezolva dezechilibrele interioare. Adică mai simplu spus, nu știm cum să ne echilibrăm la loc atunci când suntem dați peste cap de vreo problemă mai dificilă.

Comportamentul nostru se bazează permanent pe caracter și temperament, acestea formând cu timpul ceea ce putem numi Tipare Comportamentale. Ați citit în numărul trecut la Dosarele Cosmos despre principalele tipare, și ca urmare fiecare dintre noi manifestă asemenea tipare. Ele sunt puse în funcțiune la nivelul minții, dar noi nu ne dăm seama când le manifestăm atunci când suntem implicați în diverse chestiuni de viață. Și ceea ce se întâmplă în mintea noastră, atunci când ne confruntăm cu diferite probleme, este o adevărată „furtună” energo-informațională care deseori ne dă peste cap starea interioară. De cele mai multe ori astfel de „furtuni” care stârnesc hormoni și neurotransmițători la nivelul structurii cerebrale determină modificări substanțiale ale tensiunii arteriale, ale compoziției sângelui, ale ritmului cardio-respirator, ale digestiei și ale altor mecanisme anatomice interioare. Se poate ajunge chiar la boli cronice sau grave, datorită persistenței incoerenței dintre minte și inimă.

Se petrece următorul fenomen. În timp ce inima/sufletul caută liniștea, căci nu-i place dezechilibrul sub nici o formă, mintea caută soluții la rezolvarea problemelor noastre. De multe ori cu greu le găsește rezolvarea, și între timp structura anatomică are de suferit. De ce?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?