Coerența inimii
Stânga, gândire negativistă, dreapta, gândire pozitivă. Coerența inimii este un concept relativ nou dezvoltat prin intermediul aparaturii de biofeedback (EKG, aparatură psihometrică, etc).

Ne putem reseta, schimba și alchimiza ADN-ul și putem redeveni curați din toate punctele de vedere. Doar așa ne putem recăpăta Coerența inimii, care ne duce la Adevărul din noi.

Traiul nostru de zi cu zi ne solicită tot mai mult într-un sens negativ, stresul afectând pe marea majoritate a oamenilor. Într-o lume în care grija zilei de mâine devine o preocupare majoră, datorită politicilor antisociale ale unei Uniuni Europene tot mai fascistă în demersurile ei, populația inclusiv la noi în România devine lipsită de coerență.

Coerența presupune în primul rând, dacă indivizii mai sunt capabili, evident, să realizeze în ce situație se află. Se știe că situațiile stresante, dacă persistă datorită unei proaste guvernări, pot dezechilibra ritmul respirator. Ori acest ritm respirator, dacă este menținut constant, oferă posibilitatea de a face față stresului. Însă dacă acesta depășește cotele normale, respirația indivizilor se modifică, iar inima iese din ritmul de coerență în care se află în raport cu creierul. Dintr-o asemenea cauză gândirea se poate rupe parțial de trăirile pe care individul uman le are, ceea ce duce la lipsa de reacție în fața unor situații dificile. Datorită unui asemenea stil de viață, structura neuronală poate fi deteriorată destul de repede, determinând o îmbătrânire accelerată a neuronilor. Dacă aceștia nu sunt înlocuiți la timp cu alții noi, individul riscă să ajungă la un nivel de inteligență scăzut și la îmbătrânire cerebrală prematură.

Dar să vedem cum poate fi inversat acest mecanism care degradează structura cerebrală…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Ce este coerența inimii? (III)Ce este coerența inimii? (V) >>
Acest articol face parte 4 din 5 seria Ce este coerența inimii?
Articolul precedentAyurveda, mentalitate și atitudine – Gusturile și pandemia (III)
Articolul următorSănătate, echilibru și armonie – Interviu cu Gabriel Socaciu
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile