Coerența inimii
Stânga, gândire negativistă, dreapta, gândire pozitivă. Coerența inimii este un concept relativ nou dezvoltat prin intermediul aparaturii de biofeedback (EKG, aparatură psihometrică, etc).
Timp estimat de citire: 3 minute

Coerența dintre inimă și creier încetinește foarte mult îmbătrânirea, protejând corpul 100% împotriva oricăror dezechilibre sau boli.

Noi oamenii suntem o specie complexă prin faptul că dispunem de rațiune cu care putem procesa și înțelege viața și natura. Cu toate acestea, deseori ne comportăm mai puțin coerent decât celelalte viețuitoare. Să fie lipsa de rațiune un avantaj pentru ele față de noi, și pe acest considerent existența lor să fie una mai fericită decât a noastră? DA și NU. DA pentru că nu au atâtea probleme cum avem noi, viețuitoarele având doar două principii după care se ghidează: hrana și reproducerea. Și NU pentru că ele nu pot realiza ce este această lume în care ne aflăm, așa cum suntem noi conștienți și înțelegem o asemenea realitate aici pe Pământ. Sincer… câteodată când stau și mă uit la pisicile de casă, care nu se sinchisesc de nimic și primesc de toate, chiar și iubire de la stăpânii lor, mai că-mi vine să fiu pisică…

Dintr-o asemenea perspectivă se pare că suntem în avantaj față de celelalte specii prin capacitatea de a înțelege ce e cu noi aici pe Pământ. Cu toate acestea, odată cu această capacitate vine și un risc major, acela al înțelegerii factorului de influență pe care-l reprezintă mediul exterior. Geneticienii credeau până de curând că mediul exterior, prin felul în care acționează asupra noastră, ne influențează geneticul, ca răspuns din partea noastră față de acești factori. Cercetările de ultimă oră demonstrează însă ceva mult mai mult de atât, și anume NU cum răspundem față de aceste influențe exterioare, ci faptul CĂ reacționăm față de ele determină modificări în zestrea noastră genetică.

De exemplu, dacă înaintașii arborelui genealogic al unei persoane oarecare au fost nevoiți să mintă și să înșele, pentru că erau săraci și altă alternativă nu găseau, această persoană chiar dacă să zicem că se naște cu un caracter cinstit, va primi din ADN-ul său asemenea influențe. Și acestea se vor exercita cu primele ocazii în care persoana se va găsi în circumstanțe în care nu poate obține rezultate pe căi corecte.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

    
Următorul episodCe este coerența inimii? (II) >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?