Timp estimat de citire: 3 minute

Când ne referim la Continuum putem spune că este vorba de o Stare Permanentă, în care fiecare lucru apare la momentul său când este creat.

Probabil mulți dintre voi ați auzit de acest termen – Continuum – în unele cărți cu subiecte spirituale. Ideea de continuum a mai apărut în unele cărți de cuantică, descriind o realitate care are o manifestare permanentă, fără început și fără sfârșit. Desigur că a analiza o astfel de realitate devine la un moment dat o chestiune foarte dificilă, deoarece noi am construit instrumente care măsoară, analizează și descifrează ceea ce este finit din orice punct de vedere. Ca urmare încă nu putem defini clar ce este continuumul, cel puțin din perspectiva științifică, deoarece definirea acestuia ar putea răsturna o mulțime de legi ale fizicii cunoscute.

Dar dacă o luăm pe partea spirituală, Continuumul ca și concept este eternul Acum, o realitate permanentă în care totul se întâmplă în afara timpului cunoscut de noi. Foarte mulți consideră, și poate în mod greșit, că atunci când spunem Acum asta înseamnă că toate cele care există în univers se întâmplă în același timp. Însăși expresia „în același timp” comportă chiar ideea că toate se petrec simultan, însă în realitate nu este vorba nici pe departe de așa ceva. Și vom lămuri o mică parte a acestui mister în cele ce urmează.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?