În Hinduism, un avatar sau avatara este o formă pe care un zeu o ia pentru a aborda o criză dharmică. În capitolul al 4-lea din Bhagavad Gita, Krishna îi spune lui Arjuna că ori de câte ori dharma este în declin, el se încarnează pe Pământ în orice formă necesară pentru a rezolva problema.
Timp estimat de citire: 3 minute

Trebuie spus foarte clar că dacă un Avatar apare printre oameni, rolul său nu este acela de a-i salva de prostia şi neputinţele lor.

Poate că mulţi dintre voi aţi citit prin diferite căţri despre ce înseamnă şi ce este sau ce poate fi un Avatar. Dincolo de filmul cu acelaşi nume care a înregistrat un succes fenomenal la scară globală, să vedem ce semnificaţie are în realitate această noţiune.

Ca şi în filmul mai sus numit, Avatar poate fi numită o conştiinţă care se mută dintr-o stare în altă stare, respectiv dintr-un corp în alt corp. Fie la voinţă, deci ca un act deliberat conform nivelului de evoluţie propriu, fie în baza unei decizii de a continua ceva început într-o altă existenţă.

Definiţia unui Avatar este următoarea, conform celebrului dicţionar Merriam-Webster: o întrupare a unei concepţii sau a unei filosofii cel mai adesea într-o persoană. Însă Dicţionarul Explicativ al Limbii Române aduce o informaţie în plus în această privinţă: avatar – reîncarnarea succesivă a unei fiinţe, de obicei o fiinţă divină extrem de evoluată; transformare neprevăzută care intervine în evoluţia unei fiinţe.

Deci putem înţelege de aici două aspecte şi anume că o Fiinţă Avatar se poate întrupa ea însăşi, prin naştere, respectând astfel legile divine pentru lumea Pământului, ori se poate manifesta indirect fără a se naşte printr-o persoană din lumea aceasta, care să fie suficient de evoluată astfel încât la nivelul Sinelui său spiritual să fie capabilă să fuzioneze cu energia Spiritului Fiinţă Avatar care o contactează şi care poate rămâne conectată la această persoană atâta vreme cât este necesar. De obicei o asemenea conexiune se manifestă până când este îndeplinită o anumită misiune foarte importantă din punct de vedere spiritual, cum ar fi transmiterea de informaţii spirituale semenilor, pentru a-i ajuta să evolueze către nivele mai înalte de conştiinţă.

Dacă ar fi să ne referim la Fiinţele Avatar, aşa cum a fost şi Iisus, circula prin anii 90 o glumă pe seama revenirii sale ca A Doua Venire. Şi anume că dacă ar apare acum printre noi, i s-ar cere buletinul ca să dovedească faptul că este El. Desigur că de la asta şi până la cinismul în care s-a cam afundat o mare parte a societăţii globale nu e mult, dar să ne păstrăm optimismul.

Trecând acum la aspecte mai concrete, se poate spune că o Fiinţă Avatar, chair dacă se întrupează şi poate părea ca orice om la înfăţişarea sa exterioară, dispune de o structură specială.

Articolul precedentAstrologie – nivele de evoluţie – III
Articolul următorInterpretarea viselor – Simbolul banilor
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile