Ce reprezintă tensiunea arterială?
© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Adevărata cauză a dereglării tensiunii arteriale se află în atitudinea noastră faţă de ceea ce există în jur.

Iată un subiect asupra căruia revenim, deoarece este interesant şi folositor în acelaşi timp pentru noi toţi, pentru că vom aborda şi alte aspecte ale sale nu doar cele strict medicale.

Tensiunea arterială este un mecanism divin, dacă nu v-aţi gândit până acum la asta, deoarece aşa cum este sângele creat în corpul nostru, conţine elemente care asigură buna funcţionare a întregului organism, de la celulă până la întregul corp.

În mod normal aşa după cum se ştie tensiunea arterială la om trebuie să aibă valorile cuprinse între 11/7 şi 13/9 cel mult, ce este sub aceste valori precum şi ce trece de ele constituind semnale de alarmă că ceva se întâmplă în interiorul nostru.

Din punct de vedere medical doctorii susţin că alimentaţia excesivă, stressul şi poluarea determină în timp dereglări ale acestor valori ale tensiunii arteriale, şi până aici ei au dreptate.

După cum am putut observa cu toţii în ultimii 15 ani aproape toate alimentele de la noi conţin tot felul de E-uri, a căror compoziţie pot determina chiar alterări severe ale unor componente sanguine.

Ceea ce însă nu ştiu doctorii, şi foarte mulţi dintre ei inclusiv psihologii nu acceptă realitatea subtilă a fiinţei umane, este că dereglarea ca şi cauză primară a tensiunii arteriale se află în atitudinea noastră faţă de aspectele vieţii.

Altfel spus dacă avem cele două valori, sistola care este indicată de către prima cifră şi diastola care este indicată de a doua cifră, avem următoarele explicaţii.

Pe partea organică medicală sistola arată viteza cu care sângele este pompat din inimă, în timp ce diastola indică viteza cu care sângele intră în inimă. Asta este explicaţia spusă simplu şi pe înţelesul oricui din perspectiva laturii medicale.

Acum să vedem ce reprezintă în realitate tensiunea arterială şi de ce împreună cu pulsul reprezintă un trio a cărui echivalenţă o vom regăsi în fizică.

Spuneam că adevărata cauză a dereglării tensiunii arteriale se află în atitudinea noastră faţă de ceea ce există în jur.

Esoteric vorbind prima cifră indică modul în care caracterul nostru se manifestă, iar cea de-a doua cifră modul în care temperamentul nostru reacţionează faţă de problemele şi situaţiile cu care ne confruntăm.

Desigur că de multe ori nu arătăm că suntem deranjaţi de ceva anume, de o persoană, de o problemă, de o discuţie etc. şi ţinem în noi aceste tensiuni de care sperăm să scăpăm imediat ce nu mai avem de-a face cu respectivele chestii neplăcute. Însă nu este chiar aşa cum credem noi, deoarece efectele acestor situaţii şi chestii rămân ca nişte semnale informaţionale în câmpul nostru energetic. Şi dacă noi nu ne curăţăm periodic de asemenea reziduuri, o parte dintre acestea vor afecta tensiunea arterială, deoarece treptat precum nişte firicele de apă se scurg în nivelele aurei până la nivelul eteric-fizic şi intră în circuitul sanguin sub forma unor fluide nocive.

Adevărata cauză a dereglării tensiunii arteriale se află în atitudinea noastră faţă de ceea ce există în jur.

Supărarea şi enervarea produc foarte repede dereglări ale tensiunii arteriale.

Pentru că energiile negative degajate în astfel de momente intră foarte repede în circuitul sanguin, iar acestea se prezintă exact ca tensiunea, intensitatea şi amperajul de la priză. Dacă una dintre acestea e dereglată, televizorul sau orice alt aparat nu va funcţiona corespunzător. Aşa şi corpul uman.

Dacă prima cifră a tensiunii este mai mare de 14, ea reflectă reacţia noastră pe partea caracterului, adică a felului de a fi, adică în ce fel ne purtăm faţă de o problemă, iar dacă a doua cifră e mai mare decât 9, arată reacţia noastră temperamentală faţă de o problemă. Şi dacă se întâmplă să fie şi pulsul mărit peste 72 de bătăi pe minut, cât este valoarea sa normală, asta arată un stress foarte crescut sau grabă de a rezolva ceva important ştiind totuşi că s-ar putea să nu fie timp suficient pentru asta. Adică a lucra sub presiune prea mult timp.

Vom continua cu aceste aspecte în numărul următor pentru că vom descoperi astfel noi elemente extrem de importante pentru sănătatea noastră.

Următorul episod
Articolul precedentExistă baze extraterestre subacvatice? – (I)
Articolul următorMesaje de la Stră-Buni – I
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Olga Panciuc
Olga Panciuc
3 ani în urmă

Ma bucur ca fac parte din acest grup,va multumesc !

Revista Cosmos
Admin
3 ani în urmă
Răspunde  Olga Panciuc

Bine te-am gasit Olga 🙂