Cea mai darnică nație
Am luat-o de pe Goagăl. Nu știu daca este o poză originală dar mi-a plăcut simbolistica.
Timp estimat de citire: 3 minute

Ăștia sunt nebuni, ei chiar nu știu că astfel îndeplinesc profețiile despre România?

Mă uitam la o statistică pusă cap la cap de profesorul Stănescu (cu ocazia aceasta vă rog să-i trimiteţi şi nişte Lumină pentru efortul dumnealui), director la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, care spune aşa, şi o să redau sintetic pentru că suntem foarte ocupaţi pe Internet şi nu mai are nimeni timp să citească:

În total, cele trei imperii (Habsburgic, Otoman, Rus), în perioada 1415-1877, deci, în 460 de ani, au scos din teritoriile locuite de români o avuţie echivalentă cu 1.263 tone de aur.

Asta așa finescu, pentru că nu-l mai punem la socoteală și pe ăla roman.

Paradoxul constă că după obţinerea independenţei şi după Marea Unire până în anul 1945, la cele 1.263 tone de aur s-au mai adăugat alte 12.564 tone de aur, reprezentând daune de război şi profiturile scoase din ţară de unii şi alţii, care, în perioada interbelică, ajunseseră să controleze peste 80% din capitalul românesc!

Dar cât să sugi şi de la nișe munți amărâți, aşa că s-a trecut la cealaltă resursă.

Oamenii.

Domnul Profesor Stănescu, a convertit în aur diversele plăţi făcute de români către imperiile “amărâte”, sub formă de bani sau în natură, pentru a putea converti aurul în bani actuali, aşa că între anii 1415 şi 1945, poporul român a fost jefuit de o avuţie egală cu 484 miliarde de euro, la valoarea de azi.

O să ziceți din nou lejereanu. De ce?

Pentru că între anii 1945 şi 1989, româneţii reuşise să pună la loc tot ce-au prăduit străinii în cele cinci secole!

V-am mai spus că românul e magician.

Așa că vă dau în continuare numere că ştiu că vă plac.

în Anuarele Statistice ale României, în perioada 1990-2016, PIB-ul realizat în România, exprimat în preţurile anului 2016, a fost egal cu suma de 3.200 miliarde de euro, din care 1.100 miliarde de euro au fost încasate de poporul român, restul de 2.100 sub formă de profituri ici colo.

Din ăştia 2.100 miliarde scădem fro 200 de miliarde care reprezintă veniturile mixte realizate de cei 2 milioane de mici întreprinzători români strănşi cu uşa, care o parte din ei din nevoia de a imita se văd şi ei nişte Rockefeleri în devenire.

2.100 – 200 = 1.900 de miliarde care se duc către boşii vizionari şi cei care s-au ridicat în vârful piramidei prin “muncă” şi “studiu”.

Aţi observat că deşi economia e simplă la originea ei, vin unii şi v-o prezină de parcă e cea mai complicată ştiinţă de pe Pământ?

Păi uite de ce.

Citez: “Conform datelor publicate de către Ministerul Finanţelor Publice referitoare la execuţia bugetară, în ultimii 27 de ani, numai 20% din cele 1.900 miliarde de euro profituri au fost declarate şi impozitate, ceea ce înseamnă că valoarea profiturilor nedeclarate şi neimpozitate se ridică la peste 1.500 miliarde de euro.”

Puf, magie.

“Conform comunicatului nr 102/2015 al Institutului Naţional de Statistică al României, 88% din capitalul utilizat în România este controlat de corporaţiile străine, restul, de 12%, fiind controlat de cele autohtone.”

Puteţi găsi articolul întreg pe internet, e destul de detaliat şi lung.

N-am vrut și noi decât niște CocaCola şi McDonalds, pentru care am plătit, în 27 de ani, cam de 3,3 ori mai mult decât au scos toate imperiile ÎMPREUNĂ în 500 de ani.

Deci cum să nu iubeşti globalizarea?

Sunt curios dacă am începe să negociem în stilul Vlad Ţepeş vs The Boyars, diplomatic vorbind.

Ba mai mult, am pune şi condiţii de supt. De exemplu fiecare cetăţean român hipster corporatist să aibă acelaşi salariu la HP şi Oracle ca şi concetăţenii lor din Occident.

Sau de fiecare dată când vine cineva şi spune, domne eu vreau să cumpăr pământ în România, să-i spunem povestea cu Alexandru Macedon şi Dioegene când s-au întâlnit pe plajă.

“Păi nu-ţi mai dăm gaz” la care noi, “ne doare în cot, avem generatoare Keshe şi reducere la Tesla.”

Ce-o să facă “investitorii, o să zică: “Ia gata mă, de-acum încolo nu mai taie nimeni vreun copac în România. S-au lins pe bot de IKEA! Să-și facă singuri mobilă!”

O să se supere superputerilor pe noi? O să trimită toți refugiații? O să dea în presa mondială că România ascunde arme nucleare și arme chimice? Ăștia sunt nebuni, ei chiar nu știu că astfel îndeplinesc profețiile despre România?

Articolul precedentCutremurele – ipoteze noi – VIII
Articolul următorRomânul s-a născut magician
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile