David R. Hawkins
Timp estimat de citire: 9 minute

Analizaţi mai multe nivele de conştiinţă şi observaţi cam pe unde şi cum vă situaţi. Astfel veţi şti ce aveţi de făcut de acum încolo pentru propria evoluţie spirituală.  

Vă prezint în acest număr un subiect despre care am mai discutat în revistă, în anii trecuţi, deşi mai sporadic aşa. De data aceasta vom aborda tema din perspectiva nivelului de conştiinţă la care vom adăuga, după cum veţi vedea pe parcurs, stadiul de evoluţie al sufletului.

Ne bazăm în abordarea subiectului de faţă pe scala nivelelor de conştiinţă elaborate în deceniile trecute de către regretatul cercetător, fizician, psiholog, psihiatru şi îndrumător spiritual David R. Hawkins. În urma miilor ore de cercetare efectuate cu echipe întregi de profesori în kinesiologie şi psihologie, el a stabilit această scală de nivele a conştiinţei, pe care aţi putut-o vedea într-unul din ultimele numere ale revistei la un alt articol. De data aceasta o vom explica altfel.

Pentru început vom da scala aşa cum este ea, cu caracteristicile corespunzătoare, apoi vom explica conexiunile despre care menţionam mai înainte. Şi o luăm de jos în sus, adică de la valoarea cea mai mică spre valoarea maximă.

Ruşinea – nivelul 20; Vina – nivelul 30; Apatia – nivelul 50; Durerea – nivelul 75; Teama – nivelul 100; Dorinţa (obsesivă) – nivelul 125; Mânia – nivelul 150; Mândria (trufia sau orgoliul) – nivelul 175: Curajul – nivelul 200; Neutralitate – nivelul 250; Bunăvoinţa – nivelul 310; Acceptarea – nivelul 350; Raţiunea – nivelul 400; Iubirea – nivelul 500; Bucuria (ca stare trăită constant) – nivelul 540; Pacea (ca stare interioară trăită permanent) – nivelul 600; Iluminarea spirituală – nivelul 700 până la 1000.

Ca să înţelegem mai bine segmentele acestei scale, care sunt împărţite în 4 zone, să spunem că de la nivelul 20 până la 199 sunt atitudini de genul: nevoia de a distruge, de a elimina, de a descuraja, de a subjuga şi de a forţa pe cineva să abandoneze, infatuarea şi agresivitatea, zeflemismul, ura, lăcomia, disperarea, regretele, anxietatea.

De la 200 la 499 avem: emancipare, nevoia de a se elibera (de dogme, de tabu-uri etc.), nevoia de a avea încredere, optimismul, nevoia de a se afirma, iertarea şi înţelegerea. De la 500 la 599 avem: revelaţia, transfigurarea (schimbarea propriilor concepte), liniştea (minţii) şi respectul (ca stil de viaţă).

De la 600 la 699 avem: starea de extaz numită şi beatitudine, cum aveau unii sfinţi, care este însoţită de starea de iluminare spirituală. Iar de la 700 la 1000 avem conştiinţa pură şi inefabilul.

Acestea sunt pe scurt descrierile celor 4 zone ale nivelelor de conştiinţă.

Şi acum să trecem la explicarea lor prin conexiunea cu stadiul de evoluţie al sufletului uman. Reţineţi că ne vom referi la aceste nivele ca fiind stadii de existenţă pe care indivizii umani se pot afla pentru o bună parte din viaţa lor şi nu fluctuaţii temporare de atitudine.    

Ruşinea: Nivelul 20. La acest nivel, emoţia predominantă este umilinţa. Aici se regăsesc cele mai multe gânduri de suicid. Foarte multe persoane care sunt victime ale abuzurilor sexuale şi fizice se află la acest nivel. Vorbim despre o umilinţă şi nu despre starea de a fi umil, cum se explică în învăţătura ortodoxă. A umili pe cineva înseamnă a-l pune pe acel om într-o postură din cele mai înjositoare posibile. În această categorie întâlnim ceea ce numim spiritele copil, care se află de foarte puţină vreme pe Pământ, şi care nu ştiu care sunt adevăratele pericole la care se pot expune odată ce intră în diferite anturaje sociale. Din nefericire multe sufletele copil inocente ajung în această situaţie, deoarece nu au suficientă cunoaştere acumulată pentru a înţelege pericolul la care sunt expuse.

Vina – nivelele 30-49. Şi aici întâlnim sufletele copil, dar sunt din cele care deja au trecut prin diferite stadii dificile în vieţile anterioare. În viaţa asta pot nimeri în circumstanţe încurcate, de pe urma cărora pot fi scoase drept ţapi ispăşitori deşi asemenea persoane nu au făptuit ceva în mod concret pentru a fi acuzate. Vina este dobândită prin participare la diferite lucruri şi situaţii cu caracter antisocial. Mulţi dintre cei din această categorie sunt oameni care au ca stil de viaţă răzbunarea, agresivitatea fizică şi verbală, deşi în societate pot trece drept persoane  cinstite. De asemenea tot aici îi întâlnim pe cei care nu vor să ierte, precum şi pe aceia care au o stimă de sine scăzută şi care-i dispreţuiesc pe alţii, simţindu-se în sinea lor inferiori dar fără să arate asta.

Apatia – nivelele 50-74. Majoritatea celor din categoria asta sunt spirite copil care, datorită întâmplărilor din viaţă, sunt abandonaţi într-un fel sau altul, izgoniţi de familie, fiind oameni ai străzii, vagabonzi, dar şi oameni săraci care sunt lipsiţi de posibilităţi materiale şi financiare. Este un stadiu de evoluţie al sufletului în care asemenea persoane se simt ai nimănui, lipsiţi de speranţe, deşi pot avea rude, şi în care sufletul lor începe să înveţe despre valoarea moralei, a stimei de sine, a contactului cu restul societăţii. Reprezintă un stadiu în care se traversează stări de la infantilism la un stadiu de începe a conştientizării realităţii.

Amărăciunea – nivelele 75-99. În această categorie întâlnim pe acei oameni care-şi trăiesc viaţa preponderent în regrete, în amintiri dureroase de care nu se pot desprinde deoarece n-au forţa necesară. Este categoria sufletelor copil care trăiesc stilul acesta de viaţă ca pe un stadiu în care ei simt instinctiv pierderea inocenţei interioare. Am cunoscut o doamnă care între timp a murit (61 de ani în 2016), şi care timp de 20 de ani nu a putut să se desprindă de regretul că fata ei a murit la vârsta de 17 ani. Este o pierdere grea pentru o mamă, dar în 20 de ani totuşi te poţi reabilita. Foarte multe persoane din această categorie trăiesc tragedii de-a lungul vieţii, tocmai pentru ca sufletul lor să înceapă să înveţe detaşarea faţă de ceea ce este neplăcut.

Frica – nivelele 100 – 124. Aici întâlnim persoane care sunt tot în stadiul de suflet copil şi care instintiv, deşi pot avea diferite pregătiri socio-profesionale, trăiesc în mod constant cu frica-n sân, cum e vorba din popor. Frica de a nu greşi, de a nu spune ceva care să-i supere pe cei din jur etc. Tot felul de frici. Este stadiul în care sufletul copil simte instinctiv că a intrat pe un alt palier de cunoaştere, faţă de care se teme pentru că nu ştie ce-l aşteaptă şi devine temător. Multe persoane din această categorie pot trăi o mare parte din viaţa lor cu impresia accentuată că cei din jur le vor răul. Aici îi includem pe fanaticii religioşi din islam de exemplu. De asemenea aici mai întâlnim pe cei care trăiesc în ţările unde încă există dictatură – gen Coreea de Nord. Foarte multe suflete copil s-au întrupat în astfel de ţări cu dictatură, cum au fost cele din Europa de Est, deoarece stadiul lor evolutiv cerea un fel de siguranţă. Preţul plătit era libertatea.

Dorinţa – nivelele 125 – 149. Este stadiul de la care sufletul copil începe să înveţe despre efectele impactului cu societatea în diferite forme. Individul începe să dorească să facă schimbări în viaţa sa. Fanaticii religioşi încep să înveţe despre cum să combată ceea ce contravine crezului lor. De asemenea aici îi includem şi pe cei care sunt activi în industria de pornografie, pe traficanţii de persoane, de droguri, de antichităţi etc. dar şi pe hoţi, escroci şi traficanţi de armament şi mercenari.

Furia – nivelele 150 – 174. Criminalii, şefii mafioţi, şefii de carteluri de droguri, violatorii, şefii grupărilor teroriste şi religioase fanatice, precum şi psihopaţii de orice fel pot fi întâlniţi în categoria aceasta. Desigur mai includem şi pe dictatori dar şi pe toţi cei devin furioşi din acest motiv.

Mândria – nivelele 175 – 199. La acest nivel cele de dinainte se dezvoltă în oameni, sufletele copil pot dobândi ceva cunoaştere şi faimă în diferite domenii. Celebritatea îi face pe unii mândri, dar în categoria aceasta îi întâlnim în continuare şi pe fanaticii religioşi care se află în fruntea acelei religii gen Ayatolahul Khamenei din Iran, care este al doilea lider suprem al acestei ţări. Mai avem aici şi vedete de carton care se afişează ostentativ şi fără bun simţ la televizor în diferite emisiuni, cum vedem pe la noi. De asemenea aici îi  mai includem pe şefii de partide rasiste cum sunt neonaziştii, de partide extremiste naţionaliste şi de oricare grupare cu tendinţe similare. La acest nivel sufletele copil încep să înţeleagă ce înseamnă valoarea proprie dar într-o formă distorsionată.

 
Articolul precedentTrantaloizii, un pericol cosmic – II
Articolul următorSemne că eşti un suflet evoluat – III
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Anca Niculae
Anca Niculae
1 an în urmă

Ești foarte bun Andrei!! O minte sclipitoare într un spirit uriaș!! Creatorul ne a binecuvintat cu prezenta ta în aceste vremuri de mari încercări. EU ÎȚI MULȚUMESC!!