Ţara Luanei
Munții Buzăului adăpostesc o zonă plină de mister, încărcată de istorie și necunoscut, asupra căreia s-au țesut, de-a lungul timpului, mai multe legende și basme. Țara Luanei este o regiune deosebită pentru turiști deoarece aici se găsesc așezări rupestre, care datează încă din preistorie.
Timp estimat de citire: 3 minute

Pe baza calculelor astrologice, războiul din Țara Luanei a avut loc acum 21.982 de ani înainte de prezentul nostru.

În vremuri de demult, probabil mult înainte de Potopul petrecut în urmă cu peste 12.000 de ani, Cetatea Luminii din Ţara Luanei era locuită de oameni fericiţi şi plini de viaţă, care erau hărăziţi cu daruri spirituale înalte precum telepatia, clarviziunea, vindecarea bolilor şi altele. Cu alte cuvinte deţineau mari taine ale vieţii.

Regele Ţării Luanei, după cum spune legenda, era cel mai înţelept dintre toţi şi cunoştea şi mai multe taine.

Un amănunt extrem de interesant referitor la locuitorii acestei Cetăţi a Luminii dar şi ai Ţării Luanei în ansamblu, este cel referitor la cetăţile ce se găseau pe acest teritoriu, cetăţi care după spusele legendei atingeau cerul.

O asemenea expresie seamănă cu una modernă pe care o folosim atunci când ne referim la clădirile din beton şi oţel din marile capitale ale lumii – zgârie-norii. Căci nu există un alt înţeles al acestui termen. Desigur că acele cetăţi puteau să aibă alte aspecte, diferite de cele ale zgârie-norilor de azi, dar personal cred că se asemănau mult cu cele de azi.

Pentru că la drept vorbind, în vremuri de demult într-o cetate – şi prin cetate se înţelegea în vechime castelul cu zidurile cetăţii care împrejmuiau cvartalele de case din jurul castelului – încăpeau să zicem câteva mii de suflete, poate cel mult 50.000 de oameni. Noi oferim aici cu indulgenţă cifra de 50.000 deoarece demografc vorbind populaţia era mult mai redusă în urmă cu mii de ani. Actualmente dacă ne gândim că o comună de la noi are să zicem 4000 – 5000 de locuitori, pentru că asta e media de locuitori în comunele din România, aceşti 4000 – 5000 dacă îi aduci la oraş încap în 3-4 blocuri de câte 10 etaje cu câte 3-4 scări fiecare.

Deci în Ţara Luanei şi mai ales în Cetatea Luminii existau clădiri care atingeau cerul?

Următorul episod<< Cetatea Luminii din Ţara Luanei – Trovanții (II)Cetatea Luminii din Ţara Luanei – Analize Astrologice (IV) >>
Articolul precedentCauzele spirituale ale bolilor de oase – Zona lombară (VI)
Articolul următorHipnagogia – Un alt fel de conştienţă (I)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile