Ţara Luanei
Munții Buzăului adăpostesc o zonă plină de mister, încărcată de istorie și necunoscut, asupra căreia s-au țesut, de-a lungul timpului, mai multe legende și basme. Țara Luanei este o regiune deosebită pentru turiști deoarece aici se găsesc așezări rupestre, care datează încă din preistorie.

În Ţara Luanei şi mai ales în Cetatea Luminii existau clădiri care atingeau cerul?

În vremuri de demult, probabil mult înainte de Potopul petrecut în urmă cu peste 12.000 de ani, Cetatea Luminii din Ţara Luanei era locuită de oameni fericiţi şi plini de viaţă, care erau hărăziţi cu daruri spirituale înalte precum telepatia, clarviziunea, vindecarea bolilor şi altele. Cu alte cuvinte deţineau mari taine ale vieţii.

Regele Ţării Luanei, după cum spune legenda, era cel mai înţelept dintre toţi şi cunoştea şi mai multe taine.

Un amănunt extrem de interesant referitor la locuitorii acestei Cetăţi a Luminii dar şi ai Ţării Luanei în ansamblu, este cel referitor la cetăţile ce se găseau pe acest teritoriu, cetăţi care după spusele legendei atingeau cerul.

O asemenea expresie seamănă cu una modernă pe care o folosim atunci când ne referim la clădirile din beton şi oţel din marile capitale ale lumii – zgârie-norii. Căci nu există un alt înţeles al acestui termen. Desigur că acele cetăţi puteau să aibă alte aspecte, diferite de cele ale zgârie-norilor de azi, dar personal cred că se asemănau mult cu cele de azi.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Cetatea Luminii din Ţara Luanei – IICetatea Luminii din Ţara Luanei – IV >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?