Ţara Luanei
Munții Buzăului adăpostesc o zonă plină de mister, încărcată de istorie și necunoscut, asupra căreia s-au țesut, de-a lungul timpului, mai multe legende și basme. Țara Luanei este o regiune deosebită pentru turiști deoarece aici se găsesc așezări rupestre, care datează încă din preistorie.

Poate că într-o zi Cetatea Luminii din Ţara Luanei va fi descoperită, aşa cum a fost descoperită şi Troia.

Teritoriul vechii Dacia are foarte multe mistere. Unele ancestrale, altele mai apropiate ca timp şi spaţiu de existenţa lui Decebal, ultimul Rege-Preot, însă toate poartă în ele sâmburi de adevăr. Adevăr care a existat cândva pe aceste meleaguri despre care au vorbit cu uimire, respect şi fascinaţie toţi cronicarii antichităţii.

Războiul care s-a purtat pe teritoriul vechiului regat geto-dac în urmă cu 21.982 de ani, evenimentul fiind calculat şi analizat astrologic pentru fi fixat cronologic ca un reper fundamental, a avut la bază cel mai probabil resursele şi tehnologia. Cam cum este şi la ora actuală pe mapamond. Vorbim deci de un război care a nimicit Ţara Luanei. Pentru că legenda ei aşa spune şi cel puţin din punctul acesta de vedere e important să luăm în considerare o asemenea trecută realitate.

Dar să intrăm puţin în profunzimea acelei foste realităţi.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Cetatea Luminii din Ţara Luanei – IIICetatea Luminii din Ţara Luanei – V >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?