Cheile Genelor Placebo Nocebo
Neuroplasticitatea este capacitatea creierului de a se remodela, de a se adapta permanent datorită influenței factorilor din mediul ambiental.
Timp estimat de citire: 3 minute

Stilul de viață al majorității oamenilor se bazează pe repetiția tiparelor negative, care cu timpul închid trasee psiho-nervoase, îndeosebi din zona structurii cerebrale.

Felul în care vedem și percepem lumea depinde de la individ la individ. Fiecare dintre noi are propria sa percepție asupra mediului înconjurător, de aceea experiența pe care o putem căpăta de-a lungul acestei existențe terestre este foarte prețioasă.

Este important de știut că tot ceea ce vedem, auzim, simțim și trăim se înmagazinează în sistemul nervos central clipă de clipă. Noi nu suntem atenți la acest aspect, dar el există și se manifestă. Ceea ce se înregistrează în sistemul nostru nervos se răspândește apoi în toată structura noastră, sub forma stărilor gândite și analizate, pe care le putem înțelege datorită rațiunii de care dispunem ca ființe. Fiecare dintre noi acționează conform unor tipare comportamentale însușite în prima parte a vieții, deși aceste tipare pot fi negative.

Stilul de viață al majorității oamenilor se bazează pe repetiția tiparelor negative, care cu timpul închid trasee psiho-nervoase, îndeosebi din zona structurii cerebrale. În astfel de situații persoana simte ca și când parcă nu ar mai avea suficientă energie să gândească, capul parcă e gol sau blocat. Acesta e semnul că traseele responsabile de transportul energiei psiho-nervoase sunt închise datorită gândirii negative. Asta duce la închiderea, din cauza inhibării cortexului, a unor comenzi cerebrale neurochimice pozitive care se se află în directă legătură cu genele. Odată ce acestea se închid, prin alternanță se deschid gene cu programe negative, care încep să acționeze în diferite părți ale corpului, prin semnalele pe care le transmit de-a lungul anumitor căi nervoase prin procese enzimatice.

Să luăm ca și data trecută un exemplu prin care să analizăm asemenea aspecte…

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Cheile Genelor – Placebo și Nocebo (I)

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?