Chipul de pe Marte e real! Cui aparţine?
© Nathanial Burton Bradford / Flickr

Au fost marţienii nişte descendenţi ai celor din Orion, Sirius sau din Pleiade?

Controversele stârnite în cercurile ştiinţifice începând cu data de 25 iulie 1976, de când a fost descoperit aşa numitul „chip de pe Marte” de către sonda spaţială Viking 1, ce orbita planeta roşie, au dus la tot felul de ipoteze care mai de care mai fascinante. Desigur că atunci când e vorba de ştiinţă, aceasta foloseşte metode clare pentru demonstrarea sau infirmarea unor presupuse realităţi.

Totuşi să luăm în considerare faptul că sondele spaţiale americane aparţin celor de la NASA şi deja de câţiva ani este binecunoscut faptul că cei de la NASA au ascuns foarte multe secrete referitoare la Lună şi Marte.

Pe acest considerent, în 1976 când NASA a dat publicităţii primele fotografii cu chipul marţian, după mai multe zile în care au prelucrat unele seturi de fotografii pentru a muşamaliza anumite realităţi existente pe Marte, cercurile de astronomi amatori şi adepţii teoriei paleoastronautice au constatat că era vorba într-adevăr de un chip umanoid care de acolo, de pe solul planetei roşii, privea spre spaţiul cosmic.

Între timp odată cu evoluţia tehnologiei foto, alte sonde spaţiale trimise către Marte au făcut mii de fotografii, iar cei de la NASA au venit cu afirmaţia, conform rezoluţiilor obţinute de sondele spaţiale, că acel chip umanoid de pe Marte nu este altceva decât o formaţiune muntoasă cu laturile de aproximativ 3 kilometri, încercând astfel să demonstreze că vreme de câteva decenii opinia publică s-a hrănit cu iluzia că cineva, în negura vremuilor, ar fi lăsat pe Marte un asemenea avertisment pentru când va fi descoperit de către civilizaţia umană. Cu alte cuvinte cei de la NASA au încercat să spună că acel chip marţian este doar o simplă formaţiune stâncoasă, punând la dispoziţie seturile de fotografii luate de sonda spaţială Mars Global Surveyor în 2001.

Dar dacă NASA a minţit vreme de 60 de ani, ascunzând foarte multe chestii care ar fi putut revoluţiona civilizaţia umană, de ce să-i credem pe cuvânt atunci când ei susţin că acel chip de pe Marte ar fi doar o simplă formaţiune stâncoasă?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?