Cine Erau Zeii Primelor Civilizații?
Timp estimat de citire: 4 minute

Zeii, aveau să recunoască superioritatea unei fiinţe ce avea să devină în timp mult mai important decât oricare dintre ei…. OMUL…

Ceea ce putem vedea în prezent cu ochii noştri peste tot reprezintă produsul peste milenii al civilizaţiilor care au existat cândva. Noi cei de azi suntem tipul de oameni care au evoluat şi s-au dezvoltat purtând în noi mii şi mii de generaţii anterioare, care au format vechile imperii şi care şi-au trăit experienţele lor în acele vremuri. Ca urmare, suntem puţin din fiecare dintre acele vechi civilizaţii.

Dacă am privi înapoi în timp, spre deosebire de noi care nu mai credem în zeităţi, cei din vremurile acelea acordau zeilor o mare importanţă. Mitologiile popoarelor vechi conţin de altfel multe referiri legate de zeii din străvechime, şi de multe ori întâlnim în cronici scrise pe pergamente în care sunt relatate faptele zeilor. Una dintre cele mai bogate surse în acest sens este de exemplu Mahabharata, în care se relatează chiar cu amănunte importante cum se luptau zeii între ei sau cu demonii, folosind arme terifiante pentru înţelegerea omului de atunci. 

Dincolo de astfel de aspecte antice să reconsiderăm ideea legată de zeităţi.

ADN-ul Zeilor

Noi am mai spus despre zeii din vechime, de unde veneau ei şi cum şi-au împărţit zonele de influenţă.

Însă din acest punct de vedere se ridică o întrebare.

Dacă fiecare grupare de zei, luând în considerare că fiecare aparţinea de câte o constelaţie şi era afiliată la Confederaţia Galactică a Luminii, venise pe Pământ pentru a contribui la dezvoltarea speciei umane, atunci pe ce bază şi-au făcut împărţeala?

Şi mai ales pe ce criterii şi-au împărţit funcţiile şi poziţiile în interiorul grupului din care făceau parte?

Este binecunoscut faptul că toate culturile vechi erau bazate pe politeism, cu excepţia celei geto-dace, unde Zamolxe îi învăţase pe strămoşii noştri şi pe înaintaşii acestora că există un singur Mare Zeu sau Tatăl tuturor Zeilor, adică Dumnezeu sau Creatorul.

De exemplu grecii şi romanii îi aveau pe Zeus-Jupiter şi întreaga sa liotă, scandinavii îl aveau pe Odin cu ceilalţi zei de la curtea sa, egiptenii îi aveau pe Osiris şi Isis împreună cu alte zeităţi mai mici, hinduşii îi aveau pe Brahma, Shiva şi Vishnu alături de alte câteva zeci de zeităţi importante secondate şi acestea de zei mai mici. Deci fiecare grupare îşi avea schema stabilită. Cu toate acestea multe dintre povestirile despre zei relatau despre luptele din interiorul fiecărui grup, aşa cum ştim de exemplu din mitologia greacă şi cea egipteană.

De aici deducem două lucruri.

Primul – că indiferent cât de evoluaţi erau manifestau invidie, gelozie şi resentimente unii faţă de ceilalţi.

Şi al doilea lucru – că aveau aceste poziţii întocmai ca într-o firmă în care fiecare are funcţia sa, şi probabil de multe ori câte un zeu mai mic sau cu o poziţie mai importantă se răţoia în faţa şefului sau uneltea pe la spatele lui cu cine ştie ce plan, aşa cum se întâmplă de altfel şi azi în multe dintre companiile din lume. Din acest punct de vedere ne putem da seama că până şi în acele vremuri şi chiar la fiinţe mult mai evoluate decât oamenii de atunci se petreceau lucruri şi situaţii asemănătoare pe care noi azi le facem şi le provocăm.

Cu alte cuvinte, zeii – adică acele fiinţe umanoide de atunci, nu erau cu mult mai buni din punct de vedere moral decât oamenii. Dar în mod sigur mental şi intelectual erau cu mult înaintea oamenilor, de aceea aveau şi posibilitatea de a manevra energiile şi materia.

Originea extraterestră a tracilor

Un alt aspect la fel de important în privinţa zeilor era numirea unuia dintre ei în fruntea acelui grup, pentru a-l conduce.

Cum lucrurile oriunde în Univers se bazează pe Evoluţie, devine logic faptul că în fruntea fiecărei grupări de zei aflată pe Pământ trebuia pus unul care dovedise că era cel mai capabil, cum s-ar spune un manager general care să coordoneze echipa. Iar asta tot logic vorbind nu se poate decât în urma unor merite obţinute pe drept. Vorbind strict din perspectiva unei asemenea fiinţe – zeul care conducea gruparea sa, acesta trebuia să aibă o pregătire foarte bună deoarece venind aici pe Pământ, condiţiile erau cu totul altele faţă de cele din lumea din care veneau ei.

În altă ordine de idei, să zicem că Jupiter – Zeus trebuia să cunoască totul despre oameni, animale şi natura Pământului, pentru a se putea adapta la astfel de condiţii de viaţă.

Zeii puteau veni şi pleca după dorinţă, apărând şi dispărând în şi din faţa oamenilor precum o fantomă. Asta arată că ei cunoşteau Ştiinţa Vibraţiilor, Ştiinţa Opticii, Ştiinţa Iniţiatică, deoarece asemenea apariţii şi dispariţii înseamnau coborârea şi ridicarea din nou a vibraţiilor proprii, în raport cu câmpul energetic al planetei noastre.

Misterele Creatorului

Prin faptul că dispăreau după ce spuneau câte ceva sau cereau oamenilor anumite lucruri, zeii foloseau de fapt ridicarea vibraţiilor pentru a nu fi văzuţi de oameni încotro se îndreptau.

Zeii de fapt ieşeau din planul tridimensional şi scurtau drumul până la lăcaşurile lor, făcând acest drum probabil în decurs de doar câteva minute.

Asta se făcea fie prin teleportare, fie prin traversarea unor spaţii subtile de genul unor mici portaluri de energie.

Accesarea portalurilor de energie

Căci este necesar să spunem că nu toţi zeii şi nu toate grupările stăpâneau teleportarea fizică. Fiecare zeu cu nivelul său de evoluţie.

Dar un lucru rămâne sigur.

Chiar dacă fuseseră trimişi aici pe Pământ pentru a supraveghea evoluţia lui Homo Sapiens, toţi zeii din toate grupările de oriunde de pe planetă, erau invidioşi pe omul Pământului, căci ştiau că într-o zi, într-un viitor îndepărtat, ei, zeii, aveau să recunoască superioritatea unei fiinţe ce avea să devină în timp mult mai important decât oricare dintre ei…. OMUL… 


Informează-te Holistic:

Articolul precedentCifrul Destinului
Articolul următorCalea cu sori
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
22 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Marco Tudoran
4 ani în urmă

Mai putem trece la excepţii şi pe evrei…

Pisamas Pejidovi
4 ani în urmă

Inainte de potop , primii zei erau ingerii cazuti ! Dupa potop , ingerilor cazuti li sa interzis sa mai interactioneze direct cu oamenii dar titlurile de “zei” erau atribuite regilor !
Noe a avut trei fii … Iafet , Sem si Ham … Acestia aveau 100 de ani la potop si au mai trait 500 dupa !
Pe masura ce li se nasteau copii , nepoti , stranepoti , fiii lui Noe au devenit in primul rand , parinti de neamuri , patriarhi si bineinteles invatatori si lideri spirituali , preoti … Ulterior pe masura ce populatia sporea , au devenit regi , intelepti , mari preoti si au fost considerati zei datorita varstei lor inaintate …

Constantin Vasilescu
Constantin Vasilescu
4 ani în urmă

Textul este perfect .Chiar Creatorul a spus ca omul este suprema Lui Creatie de sa suparat primul inger al Luminii.

Albulescu Mariana
4 ani în urmă

In continuare nu se poate deschide!

Revista Cosmos
4 ani în urmă

Curăţaţi-vă browserul şi încercaţi din nou.

Olivia Noa
4 ani în urmă

Nu pot deschide articolul.

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Olivia Noa

Sa nu fie de la browser, incearca cu altceva. Il deschizi de pe telefon sau calculator?

Olivia Noa
4 ani în urmă
Răspunde  Olivia Noa

Ok, mulțumesc

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Olivia Noa

Adică?

Andreea Vernescu
4 ani în urmă

Da nici eu nu pot deschide eroare de securitate

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Andreea Vernescu

Alte pagini sau link-uri de pe site va merg?

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Andreea Vernescu

Incercati din nou ca s-a remediat chestiunea

Olivia Noa
4 ani în urmă
Răspunde  Andreea Vernescu

Aceeasi problema si la mine

Tavi Toderici
4 ani în urmă

Eroare de sistem

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Tavi, incearca acum. Sunt niste probleme tehnice la site…

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Cred ca problema s-a remediat intre timp, Tavi.

Tavi Toderici
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Cel puțin pe tableta mea nu pot deschide

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Mmm… sunt cateva chestii de compatibilitate… La noi se deschide fara probleme…

Tavi Toderici
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Cum fac să ajung la informație? ☺

Revista Cosmos
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Incearca si cu alt browser sau curata browserul

Andrei S. Grama
Andrei S. Grama
4 ani în urmă
Răspunde  Tavi Toderici

Incearca sa cureti Cache-ul din browser

trackback

[…] dacă astfel de diferenţe n-ar fi fost speculate de către fiinţele reptiliene – o parte din zeii din vechime, care în prezentul nostru sunt întrupaţi în marea lor majoritate în persoane care se adună în […]