Acasă Revista Cosmos Con-Ştiinţă Civilizaţiile Fondatorilor

Civilizaţiile Fondatorilor

1795
2
Civilizaţiile Fondatorilor
© CC BY-SA / Nebulabrot / Commons Wikipedia
Timp estimat de citire: 3 minute

Desigur că există mai multe astfel de civilizaţii dimensionale, dar principalele sunt două: Felinoidele şi Carianele.

Aşa cum ştim din cercetările realizate de astrofizicieni în ultimii ani, cu ajutorul aparaturii moderne de investigaţie a universului, există mii şi mii de galaxii împrăştiate peste tot în cuprinsul de necuprins al cosmosului.

În urmă cu vreo doi ani se descoperise, datorită telescopului spaţial Hubble, cea mai îndepărtată galaxie faţă de noi, aflată la aproximativ 15 miliarde de ani lumină. Vă daţi seama? Şi încă nu era cea mai îndepărtată, deoarece până la acel moment, doar până la distanţa aceea putea să pătrundă capacitatea telescopului spaţial. Deci distanţa poate fi la un moment dat mult mai mare. Cu toate acestea, chiar şi galaxia noastră ni se pare enormă cu cei 100.000 de ani lumină diametru. Adică atât de mare este încât luminii, care călătoreşte cu 300.000 de kilometri pe secundă, îi trebuie 100.000 de ani să ajungă în cealaltă margine a galaxiei.

Dacă admitem că numărul civilizaţiilor existente în Calea Lactee ar fi de doar 100, să zicem că ar mai fi în fiecare galaxie un acelaşi număr de civilizaţii, şi la câte mii şi mii de galaxii există, cu certituine am putea avea o imagine despre un univers plin de civilizaţii inteligente.

Deşi ecuaţia Drake, care stabileşte printr-o formulă un posibil număr de civilizaţii în galaxia noastră, ridică numărul civilizaţiilor din Calea Lactee la 10 miliarde de civilizaţii în varianta maximă, dar putem să luăm în considerare o medie de 10 miliarde de civilizaţii, deci de 10 ori mai puţin. Şi tot sunt foarte, foarte multe. Dar nu asta contează ci mai degrabă am putea să ne întrebăm ce linii genealogice au aceste civilizaţii în galaxia noastră? Şi dacă ele sunt prezente într-o medie de 10 miliarde, în alte galaxii dacă luăm aceeaşi medie, ar putea fi universul plin de civilizaţii inteligente care explorează spaţiile cosmice.

Cine a creat toate aceste civilizaţii peste tot în Univers?

SURSĂWikipedia
Articolul precedentSri Satya Sai Baba
Articolul următorDintre zeci de profeţii…
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Marian
Marian
4 ani în urmă

Foarte interesant!

trackback

[…] Civilizaţiile Fondatorilor […]