Numită Scala Barrow, după cosmologul John Barrow de la Universitatea Cambridge, această nouă clasificare vine în continuarea celei fundamentate de către Kardaşev.

Subiectul civilizaţilor extraterestre este tot mai des abordat în multe publicaţii din lume. Pe parcursul acestui an am observat şi la două dintre televiziunile româneşti centrale că această chestiune a OZN-urilor şi extratereştrilor a fost abordată, deşi foarte, foarte puţin spre deloc.

Spre deosebire de noi, televiziuni din alte zone ale lumii redau mult mai mult despre asemenea apariţii şi dezbat mult mai mult despre presupusa – din perspectiva ştiinţei – existenţă a extratereştrilor.

Mi-am dat seama că noi aici în România suntem în urmă cu multe chestii de acest gen.

În ţări occidentale asemenea subiecte sunt cercetate asiduu pentru că acolo oamenii sunt mai interesaţi să afle adevărul în legătură cu asemenea realităţi.

Dar să nu divagăm…

În urmă cu câteva decenii oamenii de ştiinţă în special astronomii, şi astăzi fac acelaşi lucru astrofiozicienii, au pornit în căutarea presupuselor civilizaţii aflate undeva prin galaxie.

S-au propus tot felul de modele bazate pe matematică şi fizică şi în cele din urmă au fost unanim adoptate două criterii: ecuaţia lui Drake prin care în mod matematic se poate stabili câte civilizaţii cel puţin ca a noastră există în Calea Lactee şi scala lui Kardaşev, astrofizician rus pe baza căreia civilizaţiile galactice sunt clasificate conform gradului lor de dezvoltare. Şi această scală a reprezentat până de curând un model exact pe baza căruia s-au căutat exoplanetele cu ajutorul telescoapelor spaţiale.

Criteriul de clasificare a civilizaţiilor a contribuit la examinarea zonelor din partea aceasta de galaxie în conformitate cu tipul de stele similare cu Soarele. De exemplu noi ca civilizaţie încă nici nu am atins gradul 1 care presupune utilizarea tuturor resurselor planetei. Noi ne situăm în prezent, în acest 2016, de abia la nivelul de 0,74 şi este posibil să mai treacă decenii bune până să atingem 0,90 de exemplu.

Ia gândiţi-vă dintr-o asemenea perspectivă, noi încă nu suntem în stare să trăim în armonie pe planetă, întreaga omenire, nici nu folosim toate resursele ei, atât conveţionale, cât şi neconvenţionale, şi ne întrebăm de ce nu vine nimeni de acolo din spaţiu la contact?

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca sunt deja printre noi sub o forma sau alta… Faptul ca ii vezi ca shadow people sau ii simți energetic, este ceva… Stiu sigur din proprie experiența.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?