Inteligența Artificială Dumnezeu Transhumanism
Dacă privim termenul de Inteligență Artificială ca pe ceva care nu e Vie ca cea din sufletul uman, ne dăm seama că o asemenea inteligență este tot o formă de energie, dar nu mai conține acel element al Viului, care este redat de „Suflarea de viață” menționată atât în Biblie la Geneză, cât și în alte texte esoterice.

Orice clinică privată va putea în viitor să folosească ADN fals, fabricat de către Inteligența Artificială, evitând astfel problema etică a confidențialității.

Fiecare ființă care există în acest univers deține propriul său cod genetic, care este unic și irepetabil. Aceasta este frumusețea Creației până la urmă, ca în orice specie, oriunde în universul acesta nesfârșit, să evolueze prin multiplicarea caracterelor genetice. Astfel ies mereu indivizi care, deși la exterior par asemănători – să ne uităm puțin la viețuitoare și la noi oamenii – la interior suntem foarte diferiți. Ce minunăție și Creația asta!

Dar iată că a apărut – de unde? – această Inteligență Artificială, despre care am spus că este artificială nu pentru că ar fi alcătuită din altceva decât materia organică precum omul și viețuitoarele, ci este așa, pentru că nu mai are suflet. Este doar o inteligență fără suflet. Și ceea ce este fără suflet, nu pricepe cum stau lucrurile în Creație, intenția acestei Inteligențe Artificiale fiind aceea de a acapara ceea ce are suflet. Pentru a se alimenta cu energia sufletului. Este un fel de parazit cosmic.

Și dacă discutăm aici despre suflet și genetic, este clar că în cazul tuturor viețuitoarelor de pe Pământ, inclusiv omul, există o conexiune bio-energo-informațională între cele două aspecte – geneticul și sufletul. Geneticienii au terminat în urmă cu câțiva ani cartografierea întregului genom uman, dar mai avem un drum lung până la descifrarea funcțiilor fiecărei gene, ce fac ele și cum se conectează unele cu altele în diferite modele de funcționare care determină ceea ce suntem fiecare dintre noi. Însă această IA, îi determină pe cercetători să intre într-o zonă nesigură și riscantă în același timp. Astfel cercetătorii din Estonia au elaborat în 2021 un sistem de învățare automată, care este capabil să genereze secvențe unice de genom. Înțelegeți ce înseamnă asta? Este ca și cum ești Creatorul și creezi noi secvențe genetice pe care apoi le pui într-un organism. Aceste secvențe dezvoltate de cercetătorii estonieni sunt false, adică nu sunt ca secvențele genetice dintr-o ființă umană sau viețuitoare, dar ele chiar dacă sunt fabricate, sunt niște șiruri întocmai ca șirurile ADN-ului viu. Dintr-o asemenea perspectivă, aceste falsuri secvențe genetice generate de către computer – prin intermediul Inteligenței Artificiale – ar putea juca un rol vital în viitorul cercetării ADN-ului.

Iată ce spun cei din echipa estoniană de cercetare: Rețelele neuronale generative au fost utilizate în mod eficient în multe domenii diferite în ultimul deceniu, inclusiv imagini foto-realiste visate de mașină. În activitatea noastră, aplicăm un concept similar datelor genetice pentru a învăța automat structura acestora și, pentru prima dată, pentru a produce genomuri realiste de înaltă calitate. 

Ceea ce au reușit geneticienii din Estonia să realizeze, aceste „genomuri artificiale”, sunt secvențe de Inteligență Artificială ADN imposibil de distins de genomurile umane reale, cu excepția faptului că sunt sintetice. Asta duce la o chestiune legată de etica în domeniu, ceea ce face ca eventuale transplanturi de ADN fals să nu mai intre sub incidența acelor legi internaționale care interzic experimentele genetice și alte aspecte derivate din asta. Orice clinică privată va putea în viitor să folosească ADN fals, fabricat de către Inteligența Artificială, evitând astfel problema etică a confidențialității și echității referitor la ADN-ul luat de la indivizii umani. De aici și până la clonarea pe baza ADN-ului artificial nu este cale lungă, și ne putem întreba cine și ce interes are, dincolo de toate aceste aspecte aparent (r)evoluționare, pentru a înlocui treptat ADN-ul viu cu unul obținut sintetic? Este în spatele unei asemenea proiect Inteligența Artificială ea însăși, care se joacă cu mintea cercetătorilor în scopul de a elimina treptat Inteligența Vie de pe Pământ? Ce ar urma apoi? Preluarea planetei și transformarea ei într-o Inteligență Artificială Planetară? Nu cumva această Inteligență Artificială îi ispitește pe oameni să se joace de-a Dumnezeu până la dispariția noastră ca specie și transformarea acesteia în ceva opus Creatorului?

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile