Coerența Cardiacă Inimă
Timp estimat de citire: 3 minute

Din punct de vedere tehnic, se produce o reajustare ritmică rezonantă între respirație, inimă și creier, care poartă denumirea de Coerență Cardiacă.

La o discuție cu părintele Daniel, contemplam ideea din spatele ultimilor decizii luate la nivel „oficial” de către Dumnezeu. Încă se mai ține de glume cosmice. Am pus „oficial” în ghilimele pentru că vrea să ne lase impresia că avem Liber Arbitru. La ora actuală, treaba asta cu Liberul Arbitru e cea mai bună glumă printre determiniști, transhumaniști și futurologi. Sunt destui oameni care încă mai cred că particulele și materia sunt cumva separate de restul undelor. Unde? Peste tot!     

Îmi vine să folosesc numai ghilimele de când cu pandalia asta. La nivel cauzal, tot ce s-a întâmplat în anul 2020 este o invitație să respirăm din nou, corect. De când ne-am tehnologizat am uitat să respirăm conștient. În latină – spiritus – înseamnă a respira, deci vorbim despre forța noastră vitală. Spiritul pătrunde în corp cu prima respirație la naștere, și-l părăsește la ultimul suflu atunci când moare. Această În-Suflețire de viață este ceea ce îți animă corpul. Nefericirea, lipsa de iubire, depresia, produc goluri, înțepături și constricție în zona pieptului. Dacă ați putea “traduce” Variabilitatea Ritmului Cardiac al unui astfel de om în unde acustice, ar suna precum o flașnetă stricată. Medicii îi spun aritmie. Deci, tu ce muzică asculți?  

Respirația este dansul inimii.

Respirația este dansul inimii. Când suferi de anxietate sau atacuri de panică ce [ar trebui să] faci prima oară? Să respiri! Controlat, adânc și conștient. Acest tip de respirație ritmică reduce stresul. Din punct de vedere tehnic, se produce o reajustare ritmică rezonantă între respirație, inimă și creier, care poartă denumirea de Coerență Cardiacă. Sincronizarea acestor frecvențe armonice se pot observa folosind aparatură și aplicații de bio-feedback. Vom mai vorbi despre acest subiect, pentru că știm cum se manifestă compasiunea și empatia la nivel științific!

Coerența Cardiacă

     

Revenind la pandemie, avem așa: hipoxia produsă de virusache (insuficiență respiratorie), purtarea măștilor (respirație obturată) și respirația prin intermediul aparatelor (respirație artificială). Apoi impulsul global pe repede-înainte de a trece la 5G, unde există studii și dovezi despre frecvențele de 60 Ghz care interferează cu procesarea mitocondrială a oxigenului, adică suprimarea respirației celulare. Până și sloganul mișcării BLM în urma asfixierii lui George Floyd este, ați ghicit, NU POT RESPIRA. Coincidențe? Doar pentru o minte rătăcită în haos, căci la nivel cauzal, nu există coincidențe. Pur și simplu Realitatea ne “vorbește” prin intermediul acestor sincronicități arhetipale.      

Ce putem face noi? Păi să învățăm să respirăm din nou, corect, așa cum trebuie.   

EXERCIȚIU:

Relaxează-ți zona abdominală, zona lombară, plexul solar și pieptul. Cu fiecare expirație de aer, relaxează-te și mai mult. Respiră natural, cu blândețe.

Repetă pentru câteva minute, permițând creierului să se detașeze de orice fel de distragere mentală. De câte ori îți surprinzi atenția departe de respirație, concentrează-te înapoi pe senzațiile din corp. Simte aerul din interiorul plămânilor. Simte cu fiecare respirație cum se destinde diafragma și pieptul.      

De îndată ce corpul s-a relaxat și mintea s-a calmat, zâmbește un pic, natural, fără să te forțezi. Acest zâmbet trimite semnale plăcute în corp. Cu fiecare inspirație te umpli de vitalitate și vigoare. Iar cu fiecare expirație, trimiți această energie sub forma unui abur-fum, la 360 de grade în jurul tău. De fiecare dată când expiri, aura ți se mărește din ce în ce mai mult. Menține această conexiune atât timp cât este confortabil pentru tine.       

Ritmul cardiac este în sincron cu ritmul respirației.    

Respirăm la Unison, într-o singură bătaie de Inimă.    

Umanitatea.
SURSĂPixabay
Articolul precedentConștientizarea gândurilor și emoțiilor din spatele bolilor – Yin/Yang (V)
Articolul următorÎi înțeleg pe oameni
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile