Acasă Revista Cosmos Cunoaștere și evoluție Complexul B – Viaţă şi sănătate – II

Complexul B – Viaţă şi sănătate – II

3335
0
Complexul B – Viaţă şi sănătate
© CC0 / Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Complexul B de vitamine s-a dovedit a sprijini prevenirea cancerului, combaterea depresiei și menținerea unui păr sănătos! Încercați și voi aceste surse de vitamina B pentru a obține doza zilnică!

Continuăm prezentarea beneficiilor aduse de către complexul vitaminelor B pentru stabilitatea stării noastre de sănătate.

B5 – numită şi acidul pantotenic are un rol important în metabolismul glucidelor, a compuşilor lipidici – grăsimile din făinoase adică şi a proteinelor, generând energia necesară organismului.

B5 este direct corelată cu buna funcţionare a glandelor suprarenale şi din punctul acesta de vedere are legătură cu stările de frică şi de bucurie.

Lipsa de B5 determină tulburări neurologice – mialgii, oboseală accentuată, cefalee, tulburări de somn.

Găsim vitamina B5 în ficat de vită, ouă, porumb, ciuperci, broccoli, roşii şi iaurt.

B6 – mai este numită şi piridoxină şi are rol de intermediere la nivelul sistemului nervos şi susţine sistemul imunitar.

Lipsa de B6 duce la astenie, nervozitate, insomnie, pierdere în greutate, tulburări neurologice şi mentale.

Are un rol important în asimilarea magneziului şi în metabolismul aminoacizilor şi al fierului necesar organismului. De aceea este recomandată împreună cu celelalte vitamine atunci când facem efort fizic precum sportul.

Se găseşte în muşchiul de vită făcut la grătar, în pieptul de pui la grătar, ciuperci, mazăre verde, morcovi, ardei gras roşu, ţelină, banane, cartofi copţi în coajă, căpşuni, ceapă crudă – atât verde cât şi în cea uscată, în peşte – cod, ananas şi struguri.

Desigur este o listă restrânsă dar acestea sunt principalele alimente în care găsim B6.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Complexul B – Viaţă şi sănătate – IComplexul B – Viaţă şi sănătate – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?