Complexul de la Gizeh – IV
© CC BY-SA 2.0 / Mr. Theklan / Flickr

Dacă sacerdoţii egipteni ştiau că procesul de iniţiere solicită această structură de la nivelul capului, pe care au numit-o Ochiul lui Horus, de unde aveau atunci asemenea cunoştinţe?

Am parcurs în primele trei părţi ale acestui serial câteva aspecte dintre multe altele legate de rolul piramidelor de pe platoul egiptean de la Gizeh. Aşa cum am redat în explicaţii, Marea Piramidă se pare că avea rol de prim sanctuar de iniţieri, dar şi de contacte cu zeii veniţi din centura Orionului întrupaţi mulţi dintre ei în faraoni.

De altfel în primăvara acestui an s-au descoperit şi alte pasaje şi tunele în interiorul Marii Piramide, graţie tehnologiei moderne care a identificat pe doi dintre pereţii încăperii unde se află sarcofagul faraonului Tutankhamon două uşi perfect camuflate în picturile murale ale zidurilor.

Cu ochiul liber nu se putea percepe aşa ceva. Descoperirea a putut fi făcută folosind o tehnologie similară cu cea a viziunii pe timp de noapte utilizată de către soldaţi în armatele moderne din lume. Astfel echipa de cercetători condusă de către profesorul şi specialistul japonez Hirokatsu Watanabe a pus în evidenţă în noiembrie anul trecut existenţa unor anomalii în cei doi pereţi ai camerei faraonului.

Ulterior anul acesta folosindu-se tehnica radar similară cu viziunea pe timp de noapte au fost identificate aceste două uşi, ele fiind perfect mascate în pereţi datorită picturilor. Însă nu neapărat acest aspect am dorit să-l aducem în atenţie ci faptul că vechii sacerdoţi ai dinastiilor egiptene cunoşteau aceste pasaje, pe care le foloseau pentru a circula la diferite etaje ale templului piramidal.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Complexul de la Gizeh – IIIComplexul de la Gizeh, sanctuar galactic? – V >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?