Complexul de la Gizeh – IV
© CC BY-SA 2.0 / Mr. Theklan / Flickr

Dacă sacerdoţii egipteni ştiau că procesul de iniţiere solicită această structură de la nivelul capului, pe care au numit-o Ochiul lui Horus, de unde aveau atunci asemenea cunoştinţe?

Am parcurs în primele trei părţi ale acestui serial câteva aspecte dintre multe altele legate de rolul piramidelor de pe platoul egiptean de la Gizeh. Aşa cum am redat în explicaţii, Marea Piramidă se pare că avea rol de prim sanctuar de iniţieri, dar şi de contacte cu zeii veniţi din centura Orionului întrupaţi mulţi dintre ei în faraoni.

De altfel s-au descoperit şi alte pasaje şi tunele în interiorul Marii Piramide, graţie tehnologiei moderne care a identificat pe doi dintre pereţii încăperii unde se află sarcofagul faraonului Tutankhamon două uşi perfect camuflate în picturile murale ale zidurilor. Cu ochiul liber nu se putea percepe aşa ceva…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Complexul de la Gizeh – Inițierile Spirituale (III)Complexul de la Gizeh – Akhnaton (V) >>
Acest articol face parte 4 din 8 seria Complexul de la Gizeh
Articolul precedentBioritmul intuitiv şi ciclul sufletului – II
Articolul următorCuloarea verde – secretul vieţii
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile