© CC BY-SA 2.0 / Rüdiger Stehn / Flickr

Akhenaton, faraonul eretic.

Aşa a rămas cu denumirea în cronicile acelor vremuri singurul faraon care desfiinţase practic cultul politeist din vremea Egiptului antic.

Desigur că după lunga tradiţie sacerdotală, instaurată odată cu venirea din Atlantida a vechilor atlanţi conduşi de către Thot Atlantul – nimeni altul decât Hermes Trismegistul de mai târziu, lunga linie politeistă primise o lovitură de graţie.

Căci nu e uşor deloc să desfiinţezi o tradiţie ce funcţionase la curtea regală vreme de cel puţin un mileniu. Îţi trebuie mult curaj pentru asta precum şi o susţinere temeinică din partea unor forţe spirituale care pot oferi o bună protecţie împotriva celor care reprezintă vechea orânduire, ca să zicem aşa.

Akhenaton nu ar fi putut prelua domnia şi să facă o asemenea reformă radicală dacă n-ar fi avut sprijinul unor forţe teribile aflate în spatele său. Preoţii egipteni l-ar fi înlăturat imediat. Akhenaton a instaurat cultul solar afirmând că oamenii nu trebuie să se mai închine zeilor, deoarece fiecare fiinţă umană îl are pe Creatorul Universului în sufletul său. Asta seamănă cu învăţătura lăsată de Iisus.

Politeismul în Egiptul antic aşa cum am redat în episoadele  anterioare era conectat la constelaţia şi la fiinţele din Orion, la steaua Sirius şi la constelaţia Draco, precum şi la Steaua Polară. Astfel prin însăşi raportarea la aceste formaţiuni stelare celeste preoţii egipteni foloseau învăţătura lăsată de către zeii din Orion, Draco – steaua Thuban şi din Sirius pentru şcoala de mistere ce funcţiona în Marea Piramidă.

Foarte mulţi esoterişti fac eroarea de a spune că Marea Piramidă şi implicit dinastia faraonilor – cu excepţia lui Akhenaton – cu misterele ei spirituale erau legate doar de Orion. Însă se uită un amănunt foarte important şi relevant în acelaşi timp.

Zeul suprem al egiptenilor, indiferent de perioadele de domnie ale faraonilor – excepţie făcând Akhenaton aşa cum am spus, era Osiris. Dar perechea sa fiind zeiţa Isis, aceasta îşi avea provenienţa în Sirius, pe când Osiris în Orion. Oare Isis şi Osiris erau cumva doar nişte anagrame ale combinaţiei Sirius-Orion?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Complexul de la Gizeh, sanctuar galactic? – VIComplexul de la Gizeh, sanctuar galactic? – VIII >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?