Complexul de la Gizeh, un sanctuar galactic – V
© Bigstock
Timp estimat de citire: 3 minute

Ochiul lui Horus reprezintă structura centrală a creierului, dacă o luăm din punct de vedere anatomic, respectiv corpul calos, cu hipofiza şi talamusul.

Am parcurs în primele patru părţi ale acestui serial câteva aspecte dintre multe altele legate de rolul piramidelor de pe platoul egiptean de la Gizeh. Aşa cum am redat în explicaţii, Marea Piramidă se pare că avea rol de prim sanctuar de iniţieri, dar şi de contacte cu zeii veniţi din centura Orionului întrupaţi mulţi dintre ei în faraoni.

De altfel în primăvara acestui an s-au descoperit şi alte pasaje şi tunele în interiorul Marii Piramide, graţie tehnologiei moderne care a identificat pe doi dintre pereţii încăperii unde se află sarcofagul faraonului Tutankhamon două uşi perfect camuflate în picturile murale ale zidurilor. Cu ochiul liber nu se putea percepe aşa ceva. Descoperirea a putut fi făcută folosind o tehnologie similară cu cea a viziunii pe timp de noapte utilizată de către soldaţi în armatele moderne din lume.

Astfel echipa de cercetători condusă de către profesorul şi specialistul japonez Hirokatsu Watanabe a pus în evidenţă în noiembrie anul trecut existenţa unor anomalii în cei doi pereţi ai camerei faraonului. Ulterior anul acesta folosindu-se tehnica radar similară cu viziunea pe timp de noapte au fost identificate aceste două uşi, ele fiind perfect mascate în pereţi datorită picturilor. Însă nu neapărat acest aspect am dorit să-l aducem în atenţie ci faptul că vechii sacerdoţi ai dinastiilor egiptene cunoşteau aceste pasaje, pe care le foloseau pentru a circula la diferite etaje ale templului piramidal.

Următorul episod<< Complexul de la Gizeh – IVComplexul de la Gizeh, sanctuar galactic? – VI >>
Articolul precedentParfumurile şi conştiinţa
Articolul următorCOBRA – informaţii actualizate (I)
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile