Ai simțit vreodată că petreci prea mult timp citind? Probabil doar la școală

Legile Belagine – Comentate


Legile Belagine reprezintă o transmisiune strămoșească ce își are originea în sufletul cultural colectiv românesc. Este o sinteză a virtuților umane. Este un manual arhaic al legilor universale. Această carte se adresează oricărei ființe umane fără să țină cont de nivelul ei de cunoaștere. Înțelepciunea se adresează oricui, dar trebuie să te simți pregătit s-o înțelegi. Dacă ți-ai făcut vreodată probleme cu privire la adevărata natură a moralității, Legile Belagine iți confirmă ceea ce ai intuit dintotdeauna: n-a fost vorba niciodată de moralitate, ci mai degrabă de evoluție. Cum ar zice englezul în spirit de glumă, Legile lui Moise ain’t got shit on this!

Discipoli, Maeștri, Avatari


Cartea D.M.A prezintă 3 arhetipuri care au căpătat de-a lungul istoriei diferite semnificații, fie bazate pe cultura specifică locului, fie bazate pe diferite modele de credință. Începând de la povestea lui Iisus cu Apostolii și continuând până la relația intimă modernă întemeiată pe devoțiune în stilul Jedi, mergând chiar până la relația întemeiată pe dependență și intoxicare a tradiției Sith (vezi Star Wars), toate conțin același sâmbure de adevăr: acela de a duce mai departe învățătura și cunoașterea originală. Aspectul final al D.M.A. urmărește povestea Inițiatului. Toate poveștile Inițiaților adoptă același proces mitic sau fir epic în forme infinite, unice și diverse. Cuvântul inițiere poate să evoce tot felul de ritualuri mistice despre care ai auzit sau la care ai asistat, deși în esență, inițierea spirituală este un simplu proces natural, care i se îmâmplă oricărei ființe de-a lungul existenței universale, dar NU și de-a lungul existenței terestre! În ezoterism, una dintre cele mai mărețe experiențe ale inițierii este Comuniunea sacră dintre Maestru și Discipol. Aici nu este vorba de cât de mulți adepți poate să aibă un Maestru, ei pot ajunge cu sutele și miile, însă aceștia pot fi simpli urmăritori. Un Discipol este asemănător unui Apostol, pregătit să primească revelații progresive care îl vor conduce treptat către iluminare și eliberare. Totuși, în momentul în care un Maestru este pregătit la rândul său să întruchipeze și să cuprindă în sine conștiința cosmică el devine asemeni unui Avatar. Odată cu Noua Eră a Pământului, aceste 3 arhetipuri se vor manifesta din ce în ce mai mult în lume. Se spune că atunci când elevul este pregătit, Maestrul apare. Rămâne de văzut câți sunt cu adevărat pregătiți…

Tezaur Medical Oriental

Tezaur Medical Oriental


Există sănătate deplină? O întrebare interesantă pentru că implică întreaga evoluție și creație. Se spune că nu apreciem cu adevărat sănătatea decât în momentul în care n-o mai avem. Chiar dacă o ființă umană a atins stadiul de perfecțiune în ceea ce privește conștiința sa, corpul fizic încă face parte din supa genetică a umanității, și atât timp cât omenirea la nivel colectiv va suferi, nimeni nu se va bucura de o sănătate deplină. Când Întregul suferă și Individul suferă. Pare bizar, deoarece în sinea noastră, fiecare își dorește o sănătate impecabilă. Nici banii nu ne mai interesează atunci când sănătatea ne este pusă în pericol, deși, paradoxal, goana după materialism este în general cea care ne pune în pericol existența fizică. Există oameni care au mai multă grijă de mașina personală decât de propriul trup! Ființele umane care ating o conștiență elevată au încercat întotdeauna să ne facă să înțelegem prin stilul lor de viață că adevărata sănătate este multidimensională și nu aparține doar corpului fizic. Totuși cel mai rău ne doare atunci când suferința coboară și se impregnează în adâncul celulelor noastre afectându-ne ADN-ul, generație de generație. Această carte se ocupă în principiu de purificarea templului fizic. Spre deosebire de Vestici, Orientalii au abordat sănătatea din alte puncte de vedere, la fel de practice, dar mult mai blânde. Dacă medicina vestică se ocupă în general cu tratarea simptomelor și a urgențelor, cea orientală se preocupă de tratarea cauzei și de prevenirea lor. Viitorul medicinei presupune o abordare holistică și empatică. Menținerea anomaliilor la distanță merită orice efort din partea noastră, totuși, cum realizăm acest lucru?