Obstrucția procesului de eliminare poate avea și cauze psiho-emoționale.
Timp estimat de citire: 3 minute

Constipația se combate prin post, curățare și regim naturist care conține multă fibră vegetală (celuloză).

Cauzele frecvente ale retenției conținutului intestinal în colon și rect sunt sedentarismul, aportul insuficient de lichide, excesul de mâncare, o alimentație săracă în fibre, o anatomie deficitară, o stenoză intestinală tumorală, tulburări ale sistemului nervos din peretele intestinal. Astfel, constipația este, de multe ori, boala bolilor, respectiv cauza altor afecțiuni precum migrena, insomnia, hipotiroidia, boala Hirschprung, neuropatii, sindromul „coadă de cal”, deshidratare, durere de la hemoroizi, fisuri anale, boli de stomac, colesterol mărit, stări depresive, gust rău, limbă acoperită cu depuneri albicioase etc. Prin urmare, mulți oameni își autodeclanșează diferite efecte secundare și boli, prin simplul fapt că nu au tratat constipația.

Din punctul de vedere al deficitului funcțional, obstrucția procesului de eliminare poate avea și cauze psiho-emoționale:

  1. Conflict de identitate pe teritoriul cuiva. De exemplu, un individ este în vizită la o cunoștință, însă aceasta nu îl simpatizează, drept urmare subiectul se întreabă: „Unde este locul meu?”, „Unde sunt eu?”. Din punct de vedere simbolic el interpretează: „Nu există loc pentru mine unde să mă pot relaxa, curăța, unde pot elimina.” În acest moment conflictul existent între individ și cunoștința sa este în faza activă și apare insensibilitatea rectală, în care nu simte nevoia defecației. Deși rectul este plin, creierul nu dă comanda evacuării. Drept urmare, excrementele sunt reținute și se rigidizează.
Articolul precedentMediumnitate, măiestrie și evoluție
Articolul următorExploatarea resurselor umane
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile