© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

De cele mai multe ori, cauza diabetului zaharat își are rădăcina în conflictele existente între respectivul om și familia sa/neamul său.

Seria de articole „Conștientizarea gândurilor și emoțiilor din spatele bolilor” este literalmente un dicționar al tuturor problemelor de sănătate cauzate de neînțelegerile emoționale subiacente refulate în subconștient și care adesea reprezintă cel mai comun factor declanșator posibil. În acest sens, cititorului i se propune o terapie în oglindă cu subconștientul său. Punând cap la cap emoțiile, sentimentele, fricile, experiențele trăite pe parcusul vieții, omul descoperă o nouă perspectivă în înțelegerea sensului simptomalogiei și comportamentelor. Astfel, el își înțelege libertatea, își regăsește capacitatea de a iubi profund și totodată, se eliberează de judecăți și de îndoieli.

Începem cu hiperglicemia – diabetul de tip II, una din frecventele afecțiuni întâlnită în România. Nivelul ridicat al zahărului în sânge afectează pancreasul. Din punct de vedere psihologic și emoțional, pancreasul este afectat atunci când apare o contradicție, o împotrivire față de legea veche. Zahărul este asociat cu iubirea, amabilitatea și voba dulce, iar insulina cu autoritatea, puterea. Așadar, diabeticul tânjește după dragoste și amabilitate în toate relațiile sale (sociale, profesionale, familiale), însă, îl dezgustă stilul de viață al acestei societăți sau al familiei. El trăiește frecvent conflicte interioare față de oamenii care își exercită în mod abuziv controlul și autoritatea (ex.: instituții publice, autorități, oameni politici etc.) și care uneori îi încalcă dreptul Liberului Arbitru. În aceste momente diabeticul manifestă opoziție și își zice: „Mă revolt împotriva respingerii și nedreptății”, „Societatea mă respinge”, „Este revoltător ceea ce se petrece cu pensia mea, având în vedere că am muncit atâția ani”, „Am ajuns față în față cu o persoană autoritară, nu pot să mă opun acestei autorități, vreau iubire.”

Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 155 – Iulie 2020
Articolul următorRitualul Ocult Coronavirus
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile