Par Parul
© Pixabay

Faptul că părul și scalpul sunt bolnave, ne determină să înțelegem unde am greșit. Sigur, este mai ușor să acuzăm pe alții, decât să recunoaștem onești că suntem vinovați.

Invităm cititorii să înțeleagă situațiile care au condus la dezechilibrul energetic al părului, referindu-ne îndeosebi la albirea prematură, la căderea acestuia, precum și la apariția mătreții, a eczemelor și a psoriazisului.

Podoaba capilară indică legătura omului cu dimensiunea astrală, servind ca o antenă pentru a atrage și a primi informații de la Sinele propriu sau de la alte entități. Însă, părul recepționează și propriile gânduri de vibrații joase. Drept urmare, materializează îndeosebi următoarele tipuri de conflicte interioare:

  1. Cele înrudite cu aspectele misterioase ale muncii. De exemplu, un tânăr a studiat asiduu pe parcursul anilor de facultate, însă nu reușește să ia examenul de licență cu notă mare. În mintea sa se înfiripează idei precum incompetență, nepricepere și chiar renunțarea la carieră. Vibrațiile acestor gânduri sunt resimțite și la nivelul capului. Astfel, conflictul „abandonului” profesional se concretizează prin căderea firelor de păr, ca urmare a iluziei pierderii capacităților individuale. De asemenea, se materializează și mătreața – rezultatul sentimentului trăit de tânăr, acela al lipsei de înțelegere intelectuală.
  2. Conflictele privind forțele concrete și imuabile. De exemplu, omul știe că puterea provine de la divinitate, drept urmare se simte protejat, invincibil, de neatins. Însă, de îndată ce trăiește iluzia pierderii acestei protecții și se împovărează și cu frica față de semeni (se ferește să fie rănit) sau de mediul înconjurător, începe să îi cadă părul.
  3. Mustrări ale conștiinței privind o spaimă sau pierderea legăturii cu cosmosul, cu realitatea, cu divinitatea. De exemplu, un bărbat și-a pierdut toată averea într-o seară la cazinou și tot în acea noapte părul său a încărunțit.
  4. Conflictele legate de pierderea capacităților extrasenzoriale/paranormale (ex.: medium, terapeut) conduc la încărunțirea părului. Omul gândește astfel: „Pot susține cu siguranță că mereu am avut capacități supranaturale, însă acum le-am pierdut. Conexiunea mea subtilă a dispărut”. Sau „Am nevoie de o comunitate spirituală unde sunt în siguranță și pe care acum simt că am pierdut-o”. De asemenea, starea de iluminare divină, trăită prin renunțarea la conflictul cu orgoliul propriu și unirea cu celelalte corpuri ale Sinelui, poate determina încărunțirea părului.
  5. Conflictul de a dori să fie văzut, dar în același timp să se poată ascunde, materializează eczema scalpului. De exemplu, omul își zice: „Îmi doresc ca munca mea să fie apreciată, dar nu pot suporta să fiu în centrul atenției”, „Aș vrea ca munca mea să fie promovată mai mult, dar nu pot suporta să fiu urmărit”. Surplusul de piele indică conflictul de separare și sentimentul devalorizării intelectuale. De exemplu, omul își zice: „Am făcut trei facultăți, însă simt că societatea mă dă deoparte, nu îmi apreciază cunoștințele”. Ruptura în sens intelectual, psihologic se manifestă și în cazul cheliei. Pierderea completă a părului, exprimă și un sentiment suplimentar, cel al vinovăției. De asemenea, eczema se concretizează la nivelul scalpului când tatăl persoanei este de natură extrovertită, dar mama introvertită.
  6. Conflictul dublu de separare, cauzat de o despărțire însoțită de un stres intens sau de o pierdere a unei relații, materializează psoriazisul pe pielea capului. De exemplu, un adolescent se simte foarte apropiat de mătușa sa care l-a crescut. Mătușa respectivă provoacă un scandal în cadrul familiei, ea dă în judecată băiatul și părinții acestuia. Băiatul trăiește un conflict, fiindcă nu știe cum să aleagă între mătușă și părinți.

Faptul că părul și scalpul sunt bolnave, ne determină să înțelegem unde am greșit. Sigur, este mai ușor să acuzăm pe alții, decât să recunoaștem onești că suntem vinovați. Însă, cumplitul adevăr ne poate salva și ne costă mai puțin decât pumnul de pastile. Bineînțeles, se cere dăruire totală, loialitate și iubire.

Articolul precedentTimpul Alb
Articolul următorSensul vieții
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile