Din puncte de vedere energetic nasul este un loc pe unde intră energia vieții în corpul uman.
Timp estimat de citire: 3 minute

Sentimentele, emoțiile și mentalitatea defectuoasă a omului pot modifica modul de distribuție a energiei, ca atare se formează forme gând precum blocajele. Unul dintre acestea este răceala.

Răceala comună este provocată de peste 200 de virusuri. Rinovirusul este cel mai frecvent tip de virus care cauzează răcelile. Virusul se poate răspândi pe calea aeriană de la persoană la persoană sau prin contact apropiat. În general, aceasta infectează nasul și sinusurile (cavitățile pline cu aer de la nivelul craniului); nasul eliberează secreții mucoase transparente – acest lucru ajută la îndepărtarea germenilor din nas și sinusuri. După 2-3 zile, secrețiile nazale își pot schimba culoarea în albe, gălbui sau verzui. Alte semne și simptome ale răcelii comune sunt: strănut, nas înfundat, gât inflamat, tuse, tuse, sindromul picăturii post-nazale (secrețiile se scurg pe gât, apoi sunt înghițite), lăcrimare, cefalee ușoară, dureri musculare. Aceste simptome ating un vârf al evoluției în 2-3 zile de la debut, dar pot dura până la 7-14 zile.

Din puncte de vedere energetic nasul este un loc pe unde intră energia vieții în corpul uman. “Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie” (Geneza, cap. 2, verset 7). Dar sentimentele, emoțiile și mentalitatea defectuoasă a omului pot modifica modul de distribuție a energiei, ca atare se formează forme gând precum blocajele. Unul dintre acestea este răceala. Însă ceea ce nu se știe este că răceala apare în faza de refacere a unui conflict emoțional moderat, generat de o separare privind o idee sau o situație de natură teritorială, ori de o persoană extrem de apropiată; persoana a trăit cu sentimentul frământării și a perceput o idee sau o situație ca pe o violență la adresa propriei adrese. Conflictul de separare poate fi generat de un lucru vechi, alterat, murdar, ilegal sau o persoană lipsită de respect, bun simț. De pildă, individul își zice: „Ceva nu-mi miroase a bine! Acest lucru pute pentru mine!”, „Ce se pregătește în spatele meu?”, „Ce se urzește la muncă și eu nu înțeleg?”, „Cineva mă vorbește pe la spate!”, „Cineva îmi sapă groapa!”, „Ceva pute în relația asta, X lucru/faptă este neplăcut(ă) pentru mine! Sunt într-o relație toxică cu cineva!”, „Nu sunt de acord cu X idee a colegilor, iar ei continuă să mă bârfească!”, „Cu scopul de a recăpăta legătura cu mine sau cu Dumnezeu, nu mai vreau să intru în contact cu X miros de la birou / al colegei / al mamei etc.”.

Inflamația acută sau cronică a mucoasei nazale exprimă un conflict de separare cu accentul pe “ceva pute pentru mine”. Omul percepe pericolul prima data prin miros, acesta este un simț care nu doarme niciodată și continuă să funcționeze chiar și în caz de comă. Persoana dorește să alunge o problemă sau o situație dificilă. De pildă, deseori individul și-a zis: „Vreau să îl alung pe X de lângă mine sau de pe teritoriul meu!”, „Vreau să îi alung mirosul ei/lui din nasul meu!”, „Simt un pericol permanent față de X problemă!”, „Nu sunt capabil să îi simt mirosul lui Y!”, „Nu îl vreau în preajma mea / în casa mea / biroul meu!”, „X persoană îmi da sentimentul de anxietate, mă îngrijorează!”. Sau un alt exemplu: bucătăria doamnei X este teritoriul ei privat. Nu a putut să își alunge soțul de acolo. Chiar dacă ăsta i-a fost scopul, bărbatul tot a reușit să intre să vadă ce face sau ce mănâncă. Ea a încercat să îl alunge de acolo timp de mulți ani, fără a-și permite să îi spună adevărul. După ce și-a înțeles supărarea, conflictul interior, a durat încă 6 luni până ce i s-a vindecat mucoasa nazală. În funcție de intensitatea conflictului interior, organismul activează în nas “programul gripă” și atunci individul își pierde simțul mirosului. Dacă situația devine mai intensă, atunci se dezvoltă sinuzita.

Articolul precedentNibiru, lumini și umbre
Articolul următorAstrologie – Fundul Cerului și Mijlocul Cerului la gradul 29 în zodii
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile