Rinichii reprezintă sanctuarul credințelor strămoșești.

DACĂ SUFERI, E DIN CAUZA TA. DACĂ EȘTI FERICIT, TOT DIN CAUZA TA. NIMENI ALTCINEVA NU ESTE RESPONSABIL – TU ȘI NUMAI TU. TU EȘTI IADUL TĂU, TU EȘTI RAIUL TĂU.

OSHO

Din punct de vedere emoțional și psihologic, rinichii reprezintă sanctuarul credințelor strămoșești. Din punct de vedere fizic, menirea lor este purificarea sângelui, asigurând excreția rezidurilor lichide spre exterior. Urina parcurge următorul traseu – bazinet urinar, ureter, vezică urinară, uretră. Modificarea căilor renale colectoare corespunde gândurilor și emoțiilor legate de curgerea vieții. Trauma este trăită ca o pierdere de sine sau pierderea unei susțineri. Ca atare, subiectul se suprasolicită, se simte copleșit și incapabil să înfrunte situațiile dificile ale vieții, își tulbură optimismul. Uneori, nu dorește “să meargă înainte” sau să vină ziua de mâine, fiind chiar total dezinteresat de viața sa. Are gânduri precum: “Simt că mi-am pierdut tinerețea cu cineva / ceva care nu a meritat.”, “Viața e prea grea, prea lungă, asta nu e viață, asta e viață de câine.”

În următoarele rânduri vor fi expuse o serie de afecțiuni particulare:

Rinichi – bazinet renal; Calicele mici și mari. Ilustrează conflictul interior privind limitele teritoriale, subiectul în cauză nu se poate decide asupra teritoriului său (ex.: limitele sale interioare, limitele exterioare sau limitele sale teritoriale la nivel de gândire). De exemplu: Un bărbat se însoară, soția se mută la el în casă. Ea este foarte autoritară și preia comanda asupra apartamentului. Bărbatul nu suportă dominația femeii, însă nu îi zice nimic. Dar, după doi ani divorțează și i se dezvoltă cancer de bazinet renal. Dacă rinichiul afectat este îndepărtat pe cale chirurgicală, fără să fie rezolvată și cauza emoțională, modificarea patologică poate să apară și la celălalt rinichi.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Conștientizarea gândurilor și emoțiilor din spatele bolilor – Părul (II)Conștientizarea gândurilor și emoțiilor din spatele bolilor – Constipația (IV) >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?