Din punct de vedere psihic și emoțional avem de-a face cu un conflict general de auto-devalorizare.

Spondilita reumatoidă anchilozantă cunoscută și ca inflamația reumatică a vertebrelor este o tulburare energetică inflamatoare, cronică sistematică, care afectează în principal coloana, segmentul axial ce începe din zona lombară, dar se poate extinde pe toate segmentele coloanei, către bazin și picioare, precum și către umeri. În cazul acestei modificări, vertebrele suferă o concrescență. Spondilita poate afecta și alte organe prin manifestări la nivelul ochiului, pielii, intestinului, inimii, plămânului, rinichiului. Poate să dezvolte foarte multe complicații, mai ales cu evoluție lungă și lăsată netratată.

Din punct de vedere psihic și emoțional avem de-a face cu un conflict general de auto-devalorizare: persoana consideră că a eșuat în încercarea ei de a reprezenta coloana de susținere pentru supraviețuire a familiei, a firmei etc.; ea a rămas fixată pe o anumită idee, situație și nu reușește să scape de aceste gânduri. Adeseori și-a zis: „Port totul în spate! Eu trebuie să duc toate greutățile familiei, indiferent că este vorba de greutăți reale, simbolice, imaginare sau virtuale.”; “Trebuie să îmi asum totul! Prin urmare, toata situația este pe umerii mei, iau toate poverile în spate!”.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat care are o firmă și afacerile nu îi merg prea bine. Prin intermediul său, toți angajații firmei sunt afectați de această problemă. Totul depinde de el. El trebuie să susțină totul, lui îi revine întreaga responsabilitate în legătură cu succesul sau cu eșecul firmei. Cu toate că întreaga sa familie este afectată de eventualul eșec și membrii familiei sale pot fi și ei responsabili pentru eșec, în mintea bărbatului el este singurul care poartă întreaga responsabilitate. Prin urmare, el își zice: „În calitatea mea de coloană de sprijin a familiei, sunt prea flexibil. Nu ar trebui să fiu atât de flexibil cu situația și angajații de la firmă. Ar trebui să fiu mai dur, mai încăpățânat.”

Periartrita este inflamația țesutului conjuctiv periarticular. Ilustrează dorința persoanei de „a fi și mai mult decât…”; nu dă drumul acelei imagini care relevă cum era cândva. Dacă este localizată la nivelul umerilor, periartrita ilustrează un conflict intens în cursul căruia individul trebuie să opună rezistență cuiva, îndeosebi tatălui, soțului, șefului sau unei persoane masculine; sau, să caute o cale de ieșire dintr-o anumită situație în care se simte prins. Adeseori și-a zis: „Vreau să îndeplinesc mai multe decât știu!”, „Vreau să fac această mișcare mult mai bine decât o pot face acum!”, „Vreau să îmbunătățesc X mișcare la sport mult mai bine decât am făcut până acum!”

Osteoporoza este o afecțiune reumatologică în care oasele devin atât de fragile încât o simplă căzătură sau chiar acțiuni obișnuite (ex.: aplecarea, tusea) pot provoca o fractură. Cele mai frecvente fracturi asociate osteoporozei apar la șold, încheietura mâinii sau la coloana vertebrală. Femeile aflate la menopauză prezintă un risc mai mare de a dezvolta boala. Din punct de vedere emoțional și psihic, dezechilibrul energetic indică o devalorizare arhaică, ce reprezintă încheierea ciclurilor menstruale și se activează după menopauză, care reprezintă, la rândul ei, încheierea perioadei fertile. Este un conflict de devalorizare trăit în legătură cu sinele însuși, se instalează treptat și poate fi lent, cronic. Persoana în cauză simte această devalorizare, chiar dacă unii nu cred acest lucru. Ea tânjește după ceva ce nici nu mai există și ajunge într-o stare nostalgică, care aduce regret și supărare. Din această cauză, poate să simtă că nu mai este atât de atractivă sau activă ca înainte. Adeseori și-a zis: „Nu sunt în stare să țin pasul, cred că sunt lipsită de valoare și nu pot face altceva decât să mă complac în această situație.”; „Sunt lipsită de valoare. Trebuie să dispar complet. Să nu mai rămână nicio urmă din mine.”; „Am fost, sunt și voi fi. Nu sunt în stare să dau drumul trecutului, vremurilor bune. Aș vrea ca la 50 de ani să fiu așa cum am fost la 30-40 de ani.”; „Câteodată nu mă simt deloc utilă!”

Articolul precedentUmanitatea, societatea 4D și 5D
Articolul următorAmericănism sau globalism?
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
4.3 3 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile