© Star Wars, filmul

În caz c-o dai în bară, Inteligența Artificială este aici să te salveze!

Spuneam într-un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook că lupta finală se va da între Inteligența Artificială, “spiritualiști” și spiritualiști. Ce vreau să spun mai exact? A lupta nu înseamnă întotdeauna să ieși pe stradă cu sabia în mână. Sunt oameni care se luptă cu boli, cu propriile frici, cu propriile condiționări, cu demonii altora sau luptă să-și mențină lumina într-o lume plină de umbre gata să ciugulească din cei nevinovați sau lipsiți de putere. Ei sunt Războinicii Pașnici. Aceștia s-au învins pe ei înșiși, de aceea pot să inspire teamă și frică printre cei care nu-i percep cu sufletul. Astfel de oameni sunt autentici, spontani, nu sunt mecanizați și predictibili, de aceea nu par la fel de prietenoși precum Inteligența Artificială.

Multă lume râde la auzul unei realități acaparată de Inteligența Artificială. Tot așa râdeau și acum 100 de ani când le povesteai de un ecran vorbitor care încape în buzunar. Evident că nu suntem la apogeu dar că să vedeți cât de amuzantă e situația cu adevărat, vă invit să renunțați la Smartphone și internet măcar pentru o săptămână. Dacă intri în fibrilații doar auzind această simplă idee, înseamnă că însăși existența ta îți este periclitată, în sensul că vei trăi din ce în ce mai mult într-o realitate virtuală și din ce în ce mai puțin într-o realitate fizică, palpabilă. Schimbarea va veni pe nesimțite, treptat, iar când vei realiza toate acestea corpul îți va fi atrofiat complet și astfel, existența ta va fi redusă doar la un set de instrucțiuni neuronale încărcate într-un Cloud de genul Neuralink.

Eu sunt curios dacă acești vizionari comercializați în exces ca Dl. Musk sau Dl. Kurzweil, din dorința de a oferi umanității o șansă de supraviețuire într-un mediu irespirabil și îmbâcsit de electrosmog, realizează că nu fac altceva decât să ofere acestei conștiințe inorganice o șansă să capete formă și viață prin intermediul nostru, entități însuflețite și vii. Vom deveni niște carcase biologice purtătoare de artificial. Dar hei, să privim și partea bună a paharului. Nu ne va mai fi frică de moarte pentru că sufletul ne va părăsi cu mult înainte de termen.

În ceea ce-i privește pe cei “spiritualiști”, parcă îl și aud pe Arsenie Boca spunând: “Se întâmplă însă ceva de neînţeles: că cei ce se chinuiesc în valuri, deşi toţi ţin să trăiască, totuşi nu toţi vor să scape în corabie. Mai mult chiar, scuipă mâinile ce li se-ntind de la intrarea corăbiei”.

Războiul spiritual nu are nicio legătura cu religia, el este invizibil, informațional, multidimensional și se manifestă mai întâi în plan subtil și cauzal, abia apoi în plan fizic. Cu ateii și materialiștii ai meci ușor pentru că obosesc repede, în schimb cu “spiritualiștii” e mai greu, pentru că au cunoaștere (de cele mai multe ori împrumutată) și pot fi mult mai nesăbuiți. Acești “spiritualiști de ocazie” te lucrează cu simboluri, deschid portaluri și îți aruncă pisica moartă în curte sub formă de ritualuri de magie colorată.

via GIPHY

La fel cum Anakin Skywalker a încercat să-și omoare maestrul, tot așa există anumiți “spiritualiști” care aruncă cu pietre și îi boscorodesc pe cei de la care, până nu de mult, au primit cunoaștere. Acești erudiți sterili n-au făcut niciodată nimic pentru aproapele lor fără să aibă vreun interes și nici nu și-au riscat viața pentru adevărurile spuse. Dacă nu mă credeți, uitați-vă în istoria și mitologia umanității. Aceste conflicte nevăzute s-au întipărit în ADN-ul nostru din veac în veac, încă de pe vremea războaielor dintre zei și “zei”, menționate în scrierile antice. Însă titulatura de zeu este una nobilă, pură, eliberatoare și nu are legătura cu prostirea maselor folosind diverse tehnologii hipnotizante pentru a le acapara mentalul, ținându-i departe de prezent, de propriul corp, de suflet.

Dar nu-i nimic, în caz c-o dai în bară, Inteligența Artificială este aici să te salveze! Cine mai are nevoie de Grație Divină atunci când poți să-ți printezi organe și să folosești cârje bionice?

Articolul precedentÎnfrățirea cosmică – Cucutenienii
Articolul următorInformație versus Cunoaștere
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
DM
DM
2 ani în urmă

Sau mai bine zis cu invataturile sacre in care toti modernistii si progresistii lovesc pentru a instaura alte legi si alta lume, in care fiecare sa-si traisca propriul hedonism la max O Lume cu moralitatea inversata in care legile sacre vechi ale ordinii Divine sa nu mai se aplice. Deci ai zis bine ca totul incepe multidimensional si apoi la nivel de perceptie Cineva/ceva vrea si se chinuie cu toate puterile sa instaureze transhumanismul si antropicul in detrimentul viului, naturalului, sacrului. Putem sa ne echilbram si fara cipuri in noi si fara a deveni cyborgi. O societate egotica va pune stiinta nu doar in slujba razboiului construind arme cu cele mai noi descoperiri dar va instiga si promova distrugerea vietii si punerea accentului pe exterior, pe fizic, pe placeri duse la extrern, pe dominare si putere.
Ok ok dar cine sunt eu sa spun asta? Ce e rau in asta? Cam astea sunt replicile din ultimele zile ale celor care se simt atacati cand expui planul din umbra si ii lovesti in stiluri de viata si depravare indirect.

Gasim o cale de a imbina stiinta cu natura? Gasim o cale de convietuire pasnica intr-o societate tot mai divizata fara reintoarecerea la totalitarism? Gasim leacuri pentru boli fara efecte adverse? Cum incetam lupta cu natura si exploatarea ei irationala?Fara o societate Orweliana putem supravietui valului de nenorociri ce le auzim zilnic la stiri? Va deveni Inteligenta Artificiala noua arma nucleara alaturi de nanotehnologie ce vor scapa de sub control sau vor controla oamenii cu ea?
Serialul Altered Carbon prezinta una dintre distopiile spre care ne putem indrepta daca uitam legile sacre. Daca ne vom baza doar pe stiinta si pe antreprenorii de succes CEO ale marilor companii din stiinta ca zei, atunci vom avea parte de o dictatura digitala model chinez. Vom pastra modelul social bazat pe bani ca valoare falsa si pe dominatie si putere incat ultimele tehnologii pe cei de la putere sau elite ii va face aproape zei.

Chiar si fara apocalipsa nucleara sau a robotilor ne putem indrepta spre un scenariu sumbru. Dar poate ca asta e scoala noastra… fie scoala a suferintei, fie spirituala, fie inchisoare sau o mica vacanta a sufletelor noastre in trecere pe aici.

Multe seriale pun problema raspandirii pe alte planete cu mentalitatea individuala si sociala de acum. Insa arata si efectele adverse ale lipsei de unitate si compasiune… adevarata dragoste neconditionata. O lume divizata si egocentrista va intampina probleme orice ar face si oriunde s-ar duce. Chiar si pe alte planete problemele se tin scai de noi. Dupa legea karmica a atractiei.
*Interesanta si critica la adresa falsei spiritualitati care a cuprins azi toata lumea nu doar cea virutala. Daca pana acum new age era criticata iata ca avem acum ceva mult mai nasol si haotic, incat nimeni nu mai intelege nimic si nimeni nu mai vrea sa stie nimic. Oamenii si-au pierdut increderea in vraci si maestrii, in vrajitori si guru falsi, in tot felul de oferte de detox si pelerinaje pe bani grei la locurile sfinte, in retretuiri in natura care nu ofera decat turism si atat… si lista continua. Totul e o afacere intocmai ca religiile de azi. Poate si asta face parte din razboi… cine stie!

IO
IO
2 ani în urmă

Asa cum am ajuns acaparati de Smartphone vom ajunge si de IA intr-o singura generatie.

Andi
Andi
2 ani în urmă

In Orwel , se vorbește de ecranul atotștiutor care te urmărește peste tot
Acum începem sa ne dam seama ca e real…
Telefoane , televizoare , etc… toate au …ceva , care văd , aud…
Probabil și ce gândești