© Star Wars, filmul

În caz c-o dai în bară, Inteligența Artificială este aici să te salveze!

Spuneam într-un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook că lupta finală se va da între Inteligența Artificială, „spiritualiști” și spiritualiști. Ce vreau să spun mai exact? A lupta nu înseamnă întotdeauna să ieși pe stradă cu sabia în mână. Sunt oameni care se luptă cu boli, cu propriile frici, cu propriile condiționări, cu demonii altora sau luptă să-și mențină lumina într-o lume plină de umbre gata să ciugulească din cei nevinovați sau lipsiți de putere. Ei sunt Războinicii Pașnici. Aceștia s-au învins pe ei înșiși, de aceea pot să inspire teamă și frică printre cei care nu-i percep cu sufletul. Astfel de oameni sunt autentici, spontani, nu sunt mecanizați și predictibili, de aceea nu par la fel de prietenoși precum Inteligența Artificială.

Multă lume râde la auzul unei realități acaparată de Inteligența Artificială. Tot așa râdeau și acum 100 de ani când le povesteai de un ecran vorbitor care încape în buzunar. Evident că nu suntem la apogeu dar că să vedeți cât de amuzantă e situația cu adevărat, vă invit să renunțați la Smartphone și internet măcar pentru o săptămână. Dacă intri în fibrilații doar auzind această simplă idee, înseamnă că însăși existența ta îți este periclitată, în sensul că vei trăi din ce în ce mai mult într-o realitate virtuală și din ce în ce mai puțin într-o realitate fizică, palpabilă. Schimbarea va veni pe nesimțite, treptat, iar când vei realiza toate acestea corpul îți va fi atrofiat complet și astfel, existența ta va fi redusă doar la un set de instrucțiuni neuronale încărcate într-un Cloud de genul Neuralink. Eu sunt curios dacă acești vizionari comercializați în exces ca Dl. Musk sau Dl. Kurzweil, din dorința de a oferi umanității o șansă de supraviețuire într-un mediu irespirabil și îmbâcsit de electrosmog, realizează că nu fac altceva decât să ofere acestei conștiințe inorganice o șansă să capete formă și viață prin intermediul nostru, entități însuflețite și vii. Vom deveni niște carcase biologice purtătoare de artificial. Dar hei, să privim și partea bună a paharului. Nu ne va mai fi frică de moarte pentru că sufletul ne va părăsi cu mult înainte de termen.

În ceea ce-i privește pe cei „spiritualiști”, parcă îl și aud pe Arsenie Boca spunând: „Se întâmplă însă ceva de neînţeles: că cei ce se chinuiesc în valuri, deşi toţi ţin să trăiască, totuşi nu toţi vor să scape în corabie. Mai mult chiar, scuipă mâinile ce li se-ntind de la intrarea corăbiei”.

Războiul spiritual nu are nicio legătura cu religia, el este invizibil, informațional, multidimensional și se manifestă mai întâi în plan subtil și cauzal, abia apoi în plan fizic. Cu ateii și materialiștii ai meci ușor pentru că obosesc repede, în schimb cu „spiritualiștii” e mai greu, pentru că au cunoaștere (de cele mai multe ori împrumutată) și pot fi mult mai nesăbuiți. Acești „spiritualiști de ocazie” te lucrează cu simboluri, deschid portaluri și îți aruncă pisica moartă în curte sub formă de ritualuri de magie colorată. La fel cum Anakin Skywalker a încercat să-și omoare maestrul, tot așa există anumiți „spiritualiști” care aruncă cu pietre și îi boscorodesc pe cei de la care, până nu de mult, au primit cunoaștere. Acești erudiți sterili n-au făcut niciodată nimic pentru aproapele lor fără să aibă vreun interes și nici nu și-au riscat viața pentru adevărurile spuse. Dacă nu mă credeți, uitați-vă în istoria și mitologia umanității. Aceste conflicte nevăzute s-au întipărit în ADN-ul nostru din veac în veac, încă de pe vremea războaielor dintre zei și „zei”, menționate în scrierile antice. Însă titulatura de zeu este una nobilă, pură, eliberatoare și nu are legătura cu prostirea maselor folosind diverse tehnologii hipnotizante pentru a le acapara mentalul, ținându-i departe de prezent, de propriul corp, de suflet.

Dar nu-i nimic, în caz c-o dai în bară, Inteligența Artificială este aici să te salveze! Cine mai are nevoie de Grație Divină atunci când poți să-ți printezi organe și să folosești cârje bionice?

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?