© Pixabay

În articolul prezent se au în vedere acele gânduri și emoții ce au condus la afecțiuni ale sângelui.

Manifestarea gândurilor și emoțiilor învelesc în fire de lumină sau întuneric organele corpului uman. În funcție de fiecare trăire, omul își poate genera propriile dezechilibre energetice specifice, declanșând și boala corespunzătoare, sau își poate regenera funcționarea organismului, implicit să anuleze manifestarea bolii.

De exemplu, sângerarea reprezintă lipsa unității în interiorul familiei sau în cadrul serviciului.

În cazul splinei, dezechilibrul energetic aleste cauzat de: a) atitudinea de luptă, atac și apărare în general pentru familie. A doua semnificație face trimitere la conflictele de autodevalorizare, de exemplu a) neplăcerea de a lupta din cauza unei răni mari emoționale; b) neplăcerea sau frica de a lupta întrucât există riscul rănii fizice și apariția hemoragiei; c) inaptitudinea de a lupta din cauza unei răni propriu-zis sângerânde; d) într-un accident una din persoane pierde mult sânge. Dacă nu există posibilitatea unei transfuzii, splina pune la dispoziția organismului rezerva de sânge pe care o depozitează, pentru a fi utilizată în caz de urgență.

Accidentul vascular cerebral este materializarea fricii privind pierderea teritoriului pe plan intelectual. Manifestată îndelung, acest tip de panică determină întreruperea alimentării creierului cu sânge și oxigen. Exemple de situații: a) un inginer face o descoperire remarcabilă, ce poate ajuta la îmbunătățirea rezistenței clădirilor împotriva cutremurelor. Însă, ideea (teritoriul intelectual) sa este considerată imposibilă, drept urmare este atacat sistematic de presă, de colegi și de șeful său. Pentru a-și susține noul concept, inginerul își găsește curajul de a cerceta și domenii complementare, însă constată cu groază că totul este în zadar, cei din jur îi batjocoresc ideea în permanență. Înfricoșat de viitor, inginerul suferă și, drept consecință, face hemoragie cerebrală. b) Un bărbat de 67 de ani, fost director de școală până la vârsta de 65 de ani, decide să își ajute sora bolnavă de Alzheimer și să locuiască împreună; având un comportament imprevizibil, aceasta preia controlul asupra casei și a terenurilor fratelui ei, spunându-i tot timpul ce să facă. Acest tip de comportament devine tot mai supărător. Astfel, de-a lungul anilor, ei se tot ceartă și, în ciuda opoziției bărbatului, sora manifestă în continuare o atitudine autoritară. În cele din urmă, bărbatul face atac vascular cerebral…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentHoroscopul în 2021 pentru fiecare Zodie
Articolul următorCum va fi anul 2021?
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile