Pentru mulți oameni primează lucrurile ca mașina și casa, iar corpul este lăsat la urmă. Nu ar fi mai bine să schimbăm topul?

Ce este corpul uman?

Ce faci cu corpul tău?

Cum ai grijă de el?

Doar îl împopoțonezi ca pe un brad?

Pui chimicale pe el și în el? Te machiezi, te vopsești, te dai cu spray?

Bagi țigări, alcool și junk-food?

Bagi bombele cu silicon în el?

Îl expui la toxine și experimente?

Tu știi ce face corpul tău, de ce este capabil? Așa în termeni nu prea sofisticați, fără prea multă anatomie, chimie sau orice altă știință, pur și simplu cu mintea unui copil. L-ai observat? Practic, ce face corpul?

Păi, în primul rând corpul respiră singur, fără ca noi să depunem vreun efort. Atât de deștept este. Dacă nu ar face asta te-ai sufoca după primul minut. Sau… hai să zicem că ai controla respirația pe perioada când ești treaz sau conștient. Cu toate că de multe ori când pierdem momentul prezent, ACUM, corpul începe să-ți dea semnale că nu mai are oxigen, să se zvârcolească și atunci îți amintești că trebuie să respiri. Îți aduci atenția în momentul prezent și respiri până la următoarea „uitare”. Ce te faci când dormi? Vezi tu, corpul face asta în mod automat. I-ai mulțumit și îi ești recunoscător?

Ce mai face corpul?

Digeră și elimină, tot singur, fără nici un ajutor. Cum ar fi să facem noi conștient toată treaba asta? Să selectăm nutrienții, vitaminele și mineralele, să le trimitem și să le depozităm acolo unde trebuie, să facem toate mecanismele și reacțiile chimice. Cât ne-ar lua? O veșnicie! Nici nu ne-am mai hrăni, la cât de multă muncă am avea și ar trebui să depunem. De fapt nu am mai face nimic altceva. Poate am găsi o scurtătură să ne hrănim doar cu apă, aer și lumină, dar mai e până acolo. Ce corp ordonat și structurat avem!

Mișcă limfa și sângele, eliberează hormoni, are instinct și intuiție. Osho zicea ceva de genul: Corpul este singurul în care putem avea încredere. El nu minte niciodată. Mintea este programată, impură, inima este ori rănită, ori închisă, ori nu știm să o ascultăm, dar corpul nu e programat, este singurul în care putem avea încredere. Ai observat oameni care zic ceva și corpul lor arată altceva? Mintea poate să mintă, dar corpul o dă de gol. Pe corp poți să-l asculți în orice situație, ai încredere în el!”

Se spală și se îmbracă singur. Îi place să se miște, dar să mai stea și locului. Se obișnuiește greu, dar se dezobișnuiește repede. Ai văzut când vrei să înveți niște pași de dans corpului îi ia ceva timp, dar dacă nu mai exersezi, uită pașii.

  • Dacă corpului îi este foame, dă-i să mănânce.
  • Dacă corpului îi este sete, dă-i să bea.
  • Dacă are prea multă energie, fă mișcare, practică un sport.
  • Dacă este prea obosit sau stresat, odihnește-te, bagă un masaj, o baie caldă, o terapie.
  • Dacă îi joacă hormonii, fă sex. Este natural să faci sex. Dacă nu știi să folosești energia sexuală și te privezi de sex, devii frustrat, furios și chiar violent (dar dacă știi s-o folosești, devii creativ/ă!).
  • Dacă corpul este furios, lasă-l să dea cu pumnii în pernă sau într-un sac de box.
  • Dacă îl bufnește plânsul, lasă-l să-și verse lacrimile.
  • Dacă îl bufnește râsul, lasă-l să râdă cu gura până la urechi.
  • Dacă iubește, lasă-l să iubească, nu te abține la a iubi și nu-ți închide inima. Iubirea este cea mai mare împlinire a sufletului.
  • Dacă îi este frică, lasă-l să-i fie frică. Fără frică ar fi dat o mașină peste tine.

Și exemplele pot continua…

Ascultă-ți corpul și stările interioare. Poate pe unele le poți transforma, pe altele nu. Acolo unde nu poți, este nevoie de lucru cu mintea pentru că mintea este atât de îmbâcsită de programe, tipare, de informații de tot soiul, încât percepi realitatea cu ce ai semănat în minte și reacționezi din același motiv. Dar avem noroc. O putem schimba dacă asta ne dorim. Nu reprima emoțiile și sentimentele pentru că mai devreme sau mai târziu se vor manifesta în corpul fizic ca dezechilibre energetice și boli. Exprimă-le într-un fel fără a-i răni pe cei din jur.

De ce scriu despre corp? Pentru că am văzut transformarea unor persoane dragi mie și nu-mi place ce văd.

Când ești tânăr, corpul este ca o mașină nouă. Trebuie doar să-i dai combustibilul necesar și să-l speli. Funcționează brici! E proaspăt, e nou, e curat, e întreg. Cu trecerea timpului, corpul mai are nevoie de mentenanță, ca la mașină: filtre noi, ulei schimbat și alte consumabile. Dacă nu le schimbăm la timp, mașina cade încet și sigur. Așa e și cu corpul: mai o detoxifiere, mai un sport, o meditație, atenție la ce ingerăm, la ce creme și cosmetice punem pe el.

Ce am observat este că pentru mulți oameni primează lucrurile precum mașina și casa, iar corpul este lăsat la urmă. Nu ar fi mai bine să schimbăm topul? Pe primul loc să punem corpul, lui să-i schimbăm mai întâi „filtrele” și după aceea restul? Ce sens are o mașină sau o casă mișto, dacă corpul abia se târăște?

Dar să mă întorc la motivul pentru care scriu despre corp.

Am văzut oameni dragi mie, care în tinerețe erau niște cai de cursă și acum, nu au devenit niște gloabe, ci mai mult decât atât. Sunt ofiliți, îmbătrâniți înainte de vreme, fără energie vitală, fără voință către evoluție, stagnanți în gândire, cu aceleași ticuri și tipare. Se întâmplă în timp, dar cam devreme, celor care nu se ocupă de corpurile lor, dar și într-un timp foarte scurt celor care s-au vaccinat.

Și datorită „serului minune” știu 2 cazuri nasoale. Unei rude i s-a declanșat un cancer la sân (cu toate că nu vrea să recunoască că e de la „serul minune”. Coincidența face că și o cunoștință a unei prietene s-a ales cu cancer la sân după injectare. Femeia era zdravănă, făcea sport, acum fiind lipsită de vitalitate și obosită tot timpul. Am vorbit direct cu ea, nu e din auzite) și unei alte persoane dragi mie i s-a declanșat cancer la plămân și încă ceva la cap.

Alte cazuri observate din experiența proprie cu oameni cu care am intrat în contact. Nașul meu de botez, sfătuit de o rudă medic, la prima doză i s-a umflat umărul și i-a amorțit brațul, a doua doză a injectat-o în celălalt braț cu aceleași efecte adverse, iar la scurt timp după a treia doză a părăsit planul fizic.

O altă doamnă dragă mie, care cu mulți ani în urmă mi-a fost un ghid în viață, mi-a mărturisit că după injectare este răcită tot timpul, la fel cum este și o prietenă de-a mea cu nasul înfundat în permanență, dând vina tot timpul pe curentul de aer, ba pe aerul condiționat, ba că a ieșit transpirată de la sală. Eu simt că se minte singură. Aceleași simptome de răceală permanentă am observat-o și la colegii de la serviciu unde am lucrat în urmă cu un an.

Pe alții îi văd blocați în tipare ale minții, parcă sunt tâmpi, există acolo în mintea lor un obstacol sau un zid peste care nu mai pot să treacă. Sunt de-a dreptul blocați și nu pot sparge zidul.

Unii spun: „Eeee, eu nu am nimic! Mă simt bine!”, iar alții nu vor să recunoască impactul. Eu de obicei nu scriu să sperii sau să aduc umbră, dar am considerat să transmit mai departe observațiile din propria experiență. Intenția și mesajul meu este unul de bun augur, simplu și clar: Observă și ascultă-ți corpul! Fii atent ce vrea să-ți transmită. La prima reacție care o are, bagă-l în seamă. Vezi ce vrea, ce s-a întâmplat? Asta dacă vrei să pleci de pe Pământ conștient, pe picioarele tale.

Pentru mine, corpul este sacru, este templul sau haina sufletului, care nu poate fi schimbat. Cum îl păstrez, așa îl am! Corpul este o minune dumnezeiască!

Articolul precedentCum ne conectăm la ceasul propriului organism
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Febra
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
5 3 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Stanciu Lily
Stanciu Lily
4 luni în urmă

Rezonez maxim, foarte clar, direct, întru asumare mesajul! Mulțumiri!

Kovats Dana
Kovats Dana
1 luna în urmă

Interesant material, cred că toți avem în jurul nostru exemple de acest gen dar din păcate pentru ei este prea târziu.
Doresc să vă sugerez un subiect pe care cred că ar fi bine să-l dezbateți din zona spirituală, ”cele trei zile de întuneric”.
Vă mulțumesc!