Cuantele şi inteligenţa umană
© 123rf
Timp estimat de citire: 3 minute

Este necesară ordonarea gândirii pentru ca emisia cuantică a acesteia să ne aducă ceea ce dorim întotdeauna!

Cuantă – definiţie din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române: cea mai mică cantitate de energie radiantă, a cărei valoare e proporțională cu frecvența radiației respective; cantitate determinată și finită de energie care poate fi emisă sau absorbită de un sistem atomic, molecular etc. Cea mai mică cantitate a unei energii, a unei mărimi fizice, legată de radiație și depinzând de frecvența radiației.

Deci vorbim despre o realitate manifestată la nivel de microcosmos şi care defineşte, la fel ca în cazul watt-ului, consumul de energie dintr-un sistem la un moment dat.

O să vă întrebaţi probabil ce legătură au cuantele de energie cu inteligenţa umană?

Ei bine, dacă ne gândim la principiul universal valabil care spune că “Totul este energie”, rezultă că şi gândirea ca proces cognitiv se încadrează în acest concept.

Căci ce poate fi altceva gândul decât energie?

Desigur dar o asemenea energie este pusă în corpul mental al omului într-un fel în care cu greu putem desluşi de ce este aşa. De ce este greu?

Pentru că în primul rând chiar şi în actualul stadiu în care ştiinţa face paşi mari în studiul şi descoperirile din ştiinţele de frontieră, mecanismul gândirii rămâne încă o enigmă.

Ce produce gândirea?

Ce vă face pe voi, cei ce citiţi în acest moment rândurile de faţă, să gândiţi şi să înţelegeţi complet ceea ce citiţi? De unde se naşte gândirea şi ce o determină să se manifeste?

Gândirea este un proces logic, raţional şi care în privinţa omului se manifestă în raport cu ceea ce omul vede, analizează şi înţelege în jurul său.  

Să vedem însă cum acţionează gândirea şi de ce uneori pare că suntem pe aceeaşi lungime de undă cu cineva cunoscut, iar alteori nu ne sincronizăm deloc.

Am convingerea că toţi aţi trecut prin aşa ceva şi nu o singură dată.

Asemenea sincronizări şi desincronizări sunt determinate de starea noastră interioară, iar aceasta la rândul ei este direct conectată cu cele două stări mentale din cele patru cunoscute, şi anume Beta şi Alfa ce caraterizează activitatea noastră zilnică.

Şi să explicăm simplu pe înţelesul oricui.

Undele Beta au 14-30 cicli pe secundă şi sunt caracteristice gândirii active, care elaborează planuri, scheme, analizează şi procesează informaţiile.

Undele Alfa corespund frecvenţei de 7-14 cicli pe secundă şi au drept caracteristică starea de relaxare şi de meditaţie sau reflectare asupra unor lucruri din viaţa noastră.

De obicei noi avem mintea ocupată cu tot felul de mărunţişuri zilnice la care ne tot gândim, ne frământăm, întoarcem un lucru sau altul pe toate feţele de nu ştiu de câte ori, şi în felul ăsta avem o gândire indisciplinată şi dezorganizată.

Ce să mai spunem în cazul ăsta dacă ne propunem prin sugestie să obţinem ceva?

Nici vorbă şi ne mai mirăm într-o situaţie ca asta că dacă aplicăm vreo tehnică, de ce nu obţinem ce ne propunem. E un stadiu dezorganizat al minţii şi lipsit de disciplină.

Pentru a avea reuşite e necesar să înţelegem că putem să folosim mintea şi energia ei, în astfel de scopuri benefice pentru noi, doar dacă îi înţelegem mecanismul. Ei şi am ajuns în acest punct în care putem explica faptul că undele cerebrale ale gândirii active – Beta şi Alfa, au aceste frecvenţe care în realitate reprezintă cuante de energie. Pentru a înţelege asta recitiţi definiţia cuantei de la începutul articolului.

Dacă noi gândim dezordonat, atunci aceste cuante pe care le trimitem în câmpul mental colectiv – aşa cum susţine şi Legea Rezonanţei – se vor întoarce la noi tot în mod dezordonat dar şi încărcate de emisiile mentale ale celor care gândesc la fel. Şi atunci ce să materializăm în viaţa noastră decât nereuşite!? Ne mai mirăm de ce chipurile tehnica oferită de cutare sau cutare maestru nu funcţionează. Păi tocmai din cauza asta!

Este necesară ordonarea gândirii pentru ca emisia cuantică a acesteia să ne aducă ceea ce dorim întotdeauna!

Cum facem asta? Vom explica în numărul următor şi până atunci meditaţi la ce aţi citit aici.

Următorul episodCuantele şi inteligenţa umană – II >>
Articolul precedentValoarea de Sine
Articolul următorAvem oare un creier cuantic? – V
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile