Cufărul Imaginar
Dacă o informație sau un concept pare dincolo de tărâmul posibilităților, aruncă-l în Cufărul Imaginar.
Timp estimat de citire: 3 minute

Cufărul Imaginar este un dispozitiv mental care poate fi folosit ori de câte ori întâlnim informație nouă, dincolo de propria noastră experiență personală.

Aproximativ 40% din informația spirituală din spațiul public este KK, balast, copy-paste, informație pritocită, cum vreți voi să-i spuneți. Un procent destul de mare, așa-i? O parte din această informație este distorsionată prin simplul fapt că majoritatea oamenilor, chiar și cei care sunt spirituali, nu vor să aibă de-a face cu propria lor Umbră. Se feresc de părțile ființei lor mai puțin plăcute.

În timp, dacă nu te accepți pe de-a întregul ca Ființă, și cu bune și cu rele, riști să-ți dezechilibrezi corpurile subtile, literalmente, față de axa centrală a chakrelor. Este o formă de depersonalizare. De exemplu, în cazul în care corpul mental și corpul astral sunt decalibrate, îți poți confunda mintea cu iluziile dorințelor și nu vei putea aprecia corect rațiunea de emoții. Cu alte cuvinte, reacționezi imediat la nivel instinctual, poate chiar cu impulsivitate irascibilă, în momente în care ar trebui să mai și gândești. Acesta ar fi primul motiv. Al doilea motiv este pentru că trăim în Capitalism, și totul trebuie să devină, într-un final, o industrie.

Circulă tot felul de mesaje apocaliptice în stilul filmelor de la Hollywood, unele pe care le primesc în privat. Vă rog din suflet să nu mai plecați urechea la toate scamatoriile. Nu spun că n-ar putea fi reale ca și posibilități, dar unde se duce atenția, acolo se duce și energia voastră. Forțele care interferează de milenii în evoluția umanității știu foarte bine acest truc. Mesaje de la nu știu ce extraterestru, mesaje de la nu știu ce clarvăzătoare. Sâc! Eu sunt în 5D și tu ești în 3D, la noi e bine și frumos, iubire și lumină, și la voi e nașpa, stați în dualitate și faceți frigul iarna. Nu e de mirare că multă lume face mișto de “spiritualitate”!

Pe vremuri, spiritualitatea era mult mai autentică și mai apreciată. Ce-i drept, nu exista atât de multă Lumină sub formă de informație și cunoaștere ca acum. Lumea încă trăia în bezna conștiinței, ce găseai era greu de accesat, de multe ori prin inițieri dure la care puțini oameni s-ar băga în ziua de azi. În prezent, cu câteva sute de euro ai terminat un curs și ți-ai luat o diplomă, având posibilitatea de a te auto-proclama chiar și maestru peste noapte!

Ce este Cufărul Imaginar?

Este un dispozitiv mental care poate fi folosit ori de câte ori întâlnim informație nouă, dincolo de propria noastră experiență personală. Este o tehnică utilă, pentru a filtra informația nouă, prin propriul filtru al cunoașterii, prin logică, prin experiență de viață și prin valori personale, mai ales când ai de-a face cu informație transmisă pe căi modificate de conștiință – de exemplu prin transă sau substanțe psihedelice.

Nu te grăbii sa accepți ceva ca fiind adevărat indiferent de originile acelui adevăr, cu atât mai mult în cercurile spirituale, acolo unde oamenii au tendința de a rămâne cu gura căscată la ceea ce le spune un guru sau învățător.

Dacă o informație sau un concept pare dincolo de tărâmul posibilităților, aruncă-l în Cufărul Imaginar. Acest Cufăr e magic. El se află undeva în ether și nu trebuie să-l cari în spate. Se presupune că ai deja o cutie cu tine care-ți șade pe umeri și care conține materie cenușie.

Cufărului Imaginar îți permite să stochezi ideile trăznite, în timp ce asimilezi alte idei mult mai utile. Din când în când, poți verifica interiorul Cufărului. Ia să vedem, ce informații am lăsat la dospit? S-a maturizat plăcinta? Mai pot folosi ceva de aici? Să înghiți idei pe nemestecate îți poate produce indigestie mentală. Cufărul Imaginar îți permite într-un mod grațios să observi cu atenție concepte și idei noi la care te pot întoarce oricând, de câte ori dorești, la alegere.

Cu timpul vei putea să deosebești informația autentică de cea falsă aproape instant, dar până atunci, poți folosi Cufărul Imaginar, o tehnică simplă pentru exersarea discernământului.

Articolul precedentA fi „Ochiul tornadei” – Coerența Cardiacă
Articolul următorCalea Regăsirii de Sine – Interviu cu Rada Pantea
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile