Cum e gustul, aşa-i şi pofta!
© 123rf
Timp estimat de citire: 2 minute

Deci să începem derularea poftelor, în funcţie de care veţi putea înţelege ce lipsuri principale aveţi în organismul fizic.

În acest articol ne vom ocupa în mod rezumativ de o chestiune foarte utilă tuturor, mai ales că ne aflăm încă în sezonul rece şi alimentaţia noastră ar trebui să fie totuşi echilibrată.

Fiecare dintre noi are preferinţe atunci când vine vorba de gust.

Chiar dacă ne naştem în zodii diferite, este normal ca un nativ Berbec de exemplu să aibă aceeaşi poftă de dulce ca un Rac, ori un nativ Gemeni să aibă preferinţă pentru gustul condimentat la fel ca un nativ Capricorn.

De multe ori deşi unii oameni ştiu că pot avea probleme tocmai datorită poftelor pe care le au, nu se pot abţine de la ele.

De exemplu am o vecină diabetică care, cu toate că ştia că nu are voie să mănânce pâine multă, nu se putea abţine de la asta, şi după mai mulţi ani, deşi urmează tratament, are în continuare diabet, acesta afectându-i sistemul circulator la nivel locomotor. Adică merge foarte greu, asta fiind de fapt un rezultat cumulat al exceselor sale alimentare.

Pentru că la drept vorbind, atunci când ne e poftă de ceva corpul nostru transmite un semnal referitor la faptul că ceva ne lipseşte din corp, o substanţă anume sau o sare principală din componenta metabolică.

Menţionez că trebuie să se manifeste cel puţin pe durata unei săptămâni o asemenea poftă, pentru a fi siguri că ne lipseşte ceva din corp.

Dacă aveţi poftă de ciocolată înseamnă că din organism vă lipseşte magneziul, pe care-l puteţi asimila din nuci, cereale integrale şi zarzavaturi – spanac, varză, migdale, banane.

Dacă aveţi în general o accentuată poftă de dulce este semnalul că din corp lipsesc cromul, fosforul, sulful şi aminoacidul triptofan care asigură tonusul de bună dispoziţie.

Articolul precedentMisterele Crucii Ankh – Știința Sunetului (III)
Articolul următorVortexuri, Spirale şi Meandre Cosmice – V
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile