Ce este în realitate mintea voastră?
Timp estimat de citire: 3 minute

Sunt 12 tipuri de gândire și de multe ori manifestăm una principală și câteva secundare.

Suntem ființe gânditoare, care pretindem fiecare dintre noi că dispunem de suficientă rațiune pentru a înțelege propriile manifestări și comportamente rezultate în urma procesului de gândire.

Dar deși știința a descoperit multe mecanisme ale minții, încă există taine referitoare la multe aspecte funcționale ale acesteia. De exemplu, două persoane stau de vorbă despre ceva banal în piață, unde s-au întâlnit fiind vecini de bloc. Una îi spune ceva celeilalte, și în cursul discuției cealaltă își aduce aminte de un eveniment personal declanșat în memoria ei de niște cuvinte din discuția respectivă. În timp ce ascultă și înțelege ce-i spune interlocutorul, persoana rememorează pe scurt, în 2-3 secunde, acel eveniment din trecut. Deci mintea sa e capabilă să rememoreze și să și asculte și să înțeleagă ce-i spune persoana din fața sa. E doar unul din multele exemple ce pot fi date despre funcțiile minții…

Articolul precedentIstoria se repetă, realizăm asta?
Articolul următorIluzia lui „Bunul Dumnezeu”
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile