Ce este în realitate mintea voastră?
Timp estimat de citire: 3 minute

Sunt 12 tipuri de gândire, și de multe ori manifestăm una principală și câteva secundare, și dacă facem o înmulțire a lor, avem 144 de combinații pe care le folosește mintea.

Suntem ființe gânditoare, care pretindem fiecare dintre noi că dispunem de suficientă rațiune pentru a înțelege propriile manifestări și comportamente rezultate în urma procesului de gândire.

Deși știința a descoperit multe mecanisme ale minții, încă există taine referitoare la multe aspecte funcționale ale acesteia. De exemplu, două persoane stau de vorbă despre ceva banal în piață, unde s-au întâlnit fiind vecini de bloc. Una îi spune ceva celeilalte, și în cursul discuției, cealaltă persoană își aduce aminte de un eveniment personal în memoria ei de niște cuvinte din discuția respectivă. În timp ce ascultă și înțelege ce-i spune interlocutorul, persoana rememorează pe scurt, în 2-3 secunde, acel eveniment din trecut. Deci mintea sa e capabilă să rememoreze, să asculte și să înțeleagă (simultan) ce-i spune persoana din fața sa. E doar unul din multele exemple ce pot fi date despre funcțiile minții.

Ne trezim dimineața – mintea noastră ne duce la toaletă. Mintea știe că trebuie să ne primenim, ne spălăm pe față, pe dinți, dacă e cazul evacuăm deșeurile de peste noapte. Apoi mintea știe că e necesar să luăm micul dejun, fiind un mecanism imprimat în memoria genetică vreme de sute de generații. Și mintea zice, în timp ce luăm micul dejun: „dă drumul la radio, ascultă știrile…” Și dăm drumul la radio, în timp ce ne bem și obișnuita cafeluță. Apoi urmează restul de activități ale zilei, pe care mintea le știe deoarece le-a programat! Da, le-a programat! Deci mintea lucrează cu Programe!

Mintea lucrează cu Programe.

Zi de zi, oră de oră, chiar minut de minut deseori, mintea noastră proiectează, imaginează, măsoară, analizează, procesează, speculează, presupune, fabrică tot felul de ipoteze, etichetează, dă tot felul de verdicte mai mult sau mai puțin corecte, și putem continua cu multe alte atribute ale sale. Chiar și atunci când facem în mod instinctiv ceva sau în mod automat (automatismele căpătate de-a lungul primei părți a vieții), și nu suntem conștienți asta, mintea este cea se află în spatele stării de moment. Când privim afară pe geam în timp ce facem mâncare la bucătărie, ori când mergem pe stradă cu gândurile noastre și în treacăt observăm lucruri de care e necesar să ne ferim – mașină, bicicletă sau orice alt vehicul – sau când facem orice activitate care cere mai multă atenție, dacă ne străduim puțin să ne autoanalizăm în asemenea momente, mintea noastră mai îndeplinește o a doua funcție secundară, de observare a detaliilor din mediul înconjurător. Și asta este o certitudine.

Noi nu ne cunoaștem deloc mintea.

Ei și atunci, dragii noștri, putem înțelege în realitate că noi nu ne cunoaștem deloc mintea. Iar în sprijinul acestei afirmații vă aducem un argument forte, obținut din sute de măsurători cu aparatul Biospecter. Noi oamenii avem impresia că gândirea noastră este una singură, ca și când am spune că este ca o haină pe care o porți mereu și nu o schimbi. Nu este așa deloc! Așa cum investighează programul Biospecter acesta a identificat, bineînțeles conform datelor existente în psihologia modernă, mai multe tipuri de gândire. Și aici menționăm doar câteva dintre acestea: gândirea criptică, gândirea contemplativă, gândirea intuitivă, gândirea sistematică, gândirea fizic-materială, gândirea subiectivă, gândirea senzorială, gândirea instinctuală, gândirea emotivă, gândirea de tip matematic, gândirea rațională și cea mentală.

Așadar, vedeți în câte moduri funcționează mintea noastră, și este doar o reprezentare simplistă a acestei complexități uluitoare. De ce uluitoare? Sunt 12 tipuri de gândire, și de multe ori manifestăm una principală și câteva secundare, și dacă facem o înmulțire a lor, avem 144 de combinații pe care le folosește mintea și acestea nu sunt toate.

Deci după ce ați citit acest articol întrebați-vă: ce este în realitate mintea voastră?

Articolul precedentIstoria se repetă, realizăm asta?
Articolul următorIluzia lui „Bunul Dumnezeu”
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile