Lumea şi-a format ideea preconcepută că un Avatar este aici pentru a-i salva de la neputinţele lor de tot felul, de unde şi ideea cu a doua venire a lui Iisus.

Educaţia pe care oamenii de peste tot din lume o primesc, este una care duce mintea umană într-un stadiu în care aceasta nu acceptă la un moment dat altceva decât ceea ce a fost învăţată să accepte.

Dacă unor copii li se vor citi seara în primii ani de viaţă poveşti cu zâne, atunci vor creşte cu ideea că zânele există acolo undeva. Chiar dacă seriozitatea societăţii îţi dă la un moment dat un mare pumn în cap şi-ţi spune: “Trezeşte-te, nu există zâne!” La fel, dacă altor copii li se va spune că “Bau-Bau” sau “Omul Negru” există (la americani), ei vor creşte până la vârsta adultă cu teama că dacă vor greşi cu ceva, Omul Negru va veni la ei şi se va întâmpla nu ştiu ce grozăvenie. Şi exemplele pot continua cu grămada.

Vedeţi…? Începem să credem ceea ce la un moment dat cei mai vârstnici decât noi ne spun. Şi le luăm de bune. Şi le credem. Apoi le aplicăm prin mijlocirea credinţei noastre, atât câtă e. Şi asta se întâmplă cu aproape 7 miliarde de fiinţe umane, restul de câteva sute de milioane sunt aceia care nu au acceptat niciodată balivernele impuse de către societate, printr-o formă sau alta de aşa zisă educaţie. Printre aceste câteva sute de milioane există fiinţele numite Avatari, care şi aceştia au diferite nivele conform misiunii lor aici pe Pământ.

Din cărţi şi din documente străvechi lumea şi-a format o anumită părere despre ce este un Avatar şi cum ar trebui să se poarte o asemenea fiinţă în raport cu lumea din jur. Gautama Buddha se poate spune că a fost un Avatar. Iisus la fel. Krishna, Yogananda, maestrul acestuia Sri Yukteswar, maestrul lui Yukteswar – Lahiri Mahasaya, Sai Baba şi Babaji, toate aceste fiinţe care au trăit pe Pământ au fost şi sunt Avatari. Astfel cei care s-au aflat în preajma lor, mai mult sau mai puţin, au trăit cu impresia că aceşti Avatari erau aici ca să facă pentru restul lumii ceea ce lumea, oamenii înşişi, nu au făcut deşi trebuiau să facă.

În altă ordine de idei oamenii au aşteptat întotdeauna de la Avatari să facă ceea ce ei oamenii puteau să facă, dacă ar fi ascultat de ceea ce Avatarii le spuneau.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episodCum funcţionează un Avatar? (II) >>

1 COMENTARIU

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?