Pe măsură ce creștem, în funcție de propria karmă, în mentalul nostru încep să se instaleze tiparele de comportament ale personalității noastre.

Ființa umană este una dintre cele care cresc și se maturizează biologic cel mai încet. De aceea una dintre cele mai intrigante întrebări care ar trebui puse, referitor la evoluția omului, este de ce omul crește atât de încet în raport cu celelalte viețuitoare?

Dincolo de o asemenea enigmă, să vedem ce se întâmplă în fiecare dintre noi, începând cu vârsta de 7 ani, când începe să se formeze corpul mental. Dezvoltarea acestuia durează 7 ani, dar la 14 ani nu înseamnă că mintea noastră este deja coaptă. Ci înseamnă că de abia de la 14 ani suntem apți să începem să asimilăm și să înțelegem cât putem de corect lucrurile din viața noastră.

Pe măsură ce creștem, în funcție de propria karmă, în mentalul nostru încep să se instaleze tiparele de comportament ale personalității noastre. Multe dintre aceste tipare le preluăm ereditar de la înaintași, în primul rând de la părinți și nu ne dăm seama că le manifestăm la rândul nostru într-un mod foarte asemănător cu cel manifestat de părinții noștri. Pentru a putea înțelege un asemenea lucru, este necesar să conștientizăm un astfel de adevăr interior, chiar dacă acest adevăr poartă în el distorsiuni majore.

An după an, ajungem să ne comportăm la fel ca părinții noștri, și ca urmare conștientizarea acestor tipare este ceva fundamental pentru a putea evolua mai departe. Desigur că în acest articol nu putem cuprinde toate explicațiile despre cum să eliminăm tiparele negative. Acestea sunt tipare repetitive ale unor obișnuințe, iar repetiția lor duce la frustrări, eșecuri, nemulțumiri, comportamente deviante etc. însă așa cum ele se instalează, la fel se pot dezinstala.

Iată 5 pași prin care ne putem deprograma și reseta tiparele

Un tipar comportamental poate fi și pozitiv, dar problema este că majoritatea populației lumii manifestă tipare negative de personalitate.

Iată cei 5 pași:

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

   
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile