© Pixabay

Cărțile puse pe rafturi în poziții la întâmplare reprezintă acele informații care, interferează cu o tehnică nouă însușită în ultima vreme pentru resetarea minții.

Data trecută v-am explicat de ce mintea are dificultăți atunci când vrem să o resetăm, la nivelul principiilor autoimpuse. Sugestia desigur că ar putea ajuta destul de mult, însă bug-urile adică erorile care rămân în rețelele noastre neuronale, pot da de lucru resetării. Căci această resetare stă la baza expresiei „să mă reinventez”. Ori a te reinventa se poate doar dacă o să-ți cureți mintea de asemenea reziduuri care rămân în urma interferențelor.

Cum se percep asemenea interferențe? Ei bine, ați avut cu toții, fiecare dintre voi, cel puțin de câteva ori în viață, momente când ați sesizat că mintea vă mergea în gol. Adică voiați să vă gândiți la ceva și nu reușeați asta. Asemenea momente reprezintă exact interferențele de care menționam. Dar să o luăm și altfel, ca să înțelegeți și mai bine de ce apar asemenea interferențe atunci când vrem să aplicăm o resetare mentală pe baza unei tehnici noi învățate.

Vorbim aici despre corpul mental căruia îi revine funcția mentală, deci acele aspecte de care țin asimilarea și stocarea informației. Imaginați-vă, pentru a putea înțelege mai ușor, că acest corp mental este precum o bibliotecă cu sute de rafturi, și pe fiecare raft sunt mai multe cărți. Fiecare carte simbolizând o întâmplare din viața voastră, o experiență proprie prin care ați trecut, o realizare personală ori o problemă rezolvată sau rămasă în coadă de pește etc. Toate aceste aspecte din trecutul vostru sunt ca niște cărți, unele închise și puse frumos pe raft (chestii rezolvate cu bine sau situații asupra cărora vă veți întoarce într-o zi pentru a le rezolva, dar le-ați pus acolo bine spre păstrare), altele sunt ca niște cărți rămase pe raft în poziții necorespunzătoare și deschise la diferite pagini. Altfel spus cărțile puse pe rafturi în poziții la întâmplare reprezintă acele informații care, fiind lăsate așa la întâmplare, interferează cu o tehnică nouă însușită în ultima vreme pentru resetarea minții.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Următorul episod<< Cum ne resetăm mintea? (III)

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?