Respirația este tiparul rădăcină, fractalul originar din care se ramifică celelalte tipare secundare ale complexului corp-minte-emoție.

Toate secretele se află în interiorul codului nostru genetic. De aceea nu există secrete cu adevărat ascunse. Mai devreme sau mai târziu, le vom descoperi pe toate. Un mare secret, oricât de clișeu ar suna, este și va rămâne… iubirea. Dar majoritatea dintre noi nu avem acces la această iubire. De ce? Indiferent ce facem, ce auzim, ce trăim, avem impresia că suntem bătuți de soartă.

Aproape toate sursele de informare redau mereu aceeași placă. Știri proaste, crize, haos. Acest pesimism deghizat în precauție, creează o imagine dezolantă a vieții. Există în permanență un pericol surd, nevăzut, care pândește din necunoscut și care-ți macină lent viața. O simți în plexul solar, sub forma unei tensiuni emoționale, de parcă în permanență, cineva, undeva, atentează la siguranța ta. Această frecvență colectivă acționează precum un infrasunet asemănător dispozitivelor pentru gonit câinii. În aer, plutește o disensiune acustică înăbușită, care menține conștiința colectivă blocată într-o stare de alertă continuă, accelerând entropia și lipsa de discernământ din viața noastră. Modul creierului reptilian “luptă sau fugi” ne deconectează de la magia vieții, de la spontaneitate, de la vindecare și implicit de la Creatorul din noi înșine. Când nu ești în iubire experimentezi iadul!

Toate secretele se află în interiorul codului nostru genetic.

Cum schimbăm acest tipar? În acest câmp de frecvență colectivă al disonanței, nu-i deloc ușor să-ți deschizi inima. De ce să devii tocmai tu o victimă? De ce să lași garda jos și să te expui lumii, în toată vulnerabilitatea ta? Cum poți să urmezi o simțire pe care nici măcar n-o cunoști? Privește pe stradă. Oricine este un posibil inamic, ți se induce subliminal… Dar adevărata întrebare este: Poți cu adevărat să te ferești de viață, din moment ce tu ești… viață? Cum accesezi frecvența iubirii, această forță universală care ține totul la un loc?

Inima produce un câmp frecvențional mult mai amplu decât creierul. Este dovedit științific (asta pentru că tot ne place știința în ultimul timp). Aici este munca cea mai mare, deoarece este nevoie de disciplină și auto-observare serioasă. Noi ca oameni construim tot felul de tipare în jurul stărilor noastre, tipare care cu timpul, ajung să ne țină blocați în fața curgerii vieții. Viciile, reacțiile, felul în care ne comportăm în fața unor evenimente noi sau vechi, sunt doar câteva exemple. Nu toate tiparele sunt dăunătoare, însă dacă nu suntem atenți la ceea ce trăim și simțim, aceste tipare ajung să se interpună cu ritmurile și procesele naturale, care au ca ultim scop, elevarea noastră spirituală. Pentru că nu acceptăm felul cum ne simțim, urechea noastră internă devine surdă și nu reușim să înțelegem de ce trăim ceea ce trăim. Chestia asta duce la o stare de anxietate cronică, boli și dezechilibru metabolic. Și acum, vă voi împărtăși un alt secret.

Suntem o undă, care călătorește pe o undă, care călătorește pe o undă…

Tiparele nu se află doar la nivelul cerebral al creierului, ci în ADN-ul nostru. Sigur, cu ajutorul minții conștientizăm și analizăm aceste tipare, dar munca propriu-zisă începe din interiorul fiziologiei. Primul tipar la care avem acces în mod direct încă de la naștere (în afară de atenție), este respirația. Respirația este tiparul rădăcină, fractalul originar din care se ramifică celelalte tipare secundare ale complexului corp-minte-emoție. Dacă rădăcina este insuficient dezvoltată sau putredă (respirație superficială) copacul nu va avea stabilitate. În schimb, dacă rădăcina este sănătoasă (respirație echilibrată) copacul va avea o fundație stabilă.

Orice stare joasă, negativă, este transmutată prin respirație, iar respirația declanșează coerența cardiacă, starea de relaxare și echilibrare metabolică. Respirația reglează ritmul inimii, iar ritmul inimii reglează întreg metabolismul. Suntem o undă, care călătorește pe o undă, care călătorește pe o undă… Respirația deschide zona intercostală, pieptul și sediul energetic al inimii. Adoptând o stare de prezență, prin meditație/contemplație/rugăciune, putem infuza în structura noastră această stare de iubire, care în realitate nu este altceva decât Suflul Sinelui Creator. Abia apoi vom înțelege cu adevărat semnificația expresiei: Toate sunt Una și Unul sunt Toate.

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Tavi Toderici

Minunat

Ana

Buna ziua,

Imi plac foarte mult articolele scrise de dumneavoastra.

Cu drag,

Ana