© Alex Grey

În timp ce respirați, imaginați-vă cum întreg universul se dilată și se contractă în sincron cu propria voastră respirație.

Pentru că se apropie sezonul rece şi este un prilej bun de introspecţie şi regenerare v-am pregătit o tehnică de respirație, parte din Învățătura Suflurilor Vieții, care ajută la „împământare” (vindecă frica) și reglează Chi-ul (energia) în corp.

Mulți dintre voi ați auzit deja de DMT sau Molecula Spiritului (N,N-Dimethyltryptamine) produs de glanda pineală, însă puțină lume știe că cea mai mare cantitate de DMT este produsă de către plămâni! Fără să intrăm în amănunte teoretice, cel mai bine ar fi să experimentăm prin practică, aşadar vă propun o metodă simplă și blândă de respirație ritmică care produce DMT în mod natural.

Să-i dăm bice!

IMPORTANT: Nu la volan sau când folosiți mașinării, în apă sau mai știu eu unde. Stați așezați, în zazen, pe scaun, întinși, etc. Ideea e să fii în siguranță din punct de vedere fizic. Mie personal îmi place în picioare, drept, dar îmi fac datoria să vă avertizez. Nu există pericol de hiperventilație.

Relaxează-ți complet zona abdominală. Trage aer până când se umflă diafragma și burta. E foarte important să se respire și din abdomen nu doar din plămâni. Umple burta cu aer la fiecare inspirație fără să forțezi pereții abdominali. Simte. Intenția este de a deschide plămânii și zona abdomenului. Este o încălzire de 10-15 serii.

Când te simți confortabil, folosește următorul ritm.

Inspiră ușor până când atingi capacitatea maximă de retenție a aerului și apoi pune pauză. Expiră ușor golind plămânii prin aplatizarea abdomenului. E ca și cum burta se lipește de coloana vertebrală. Pune pauză și repetă.

E foarte important ca inspirația și expirația cât și timpii de pauză să fie egali ca măsură. De asemenea, e de preferat să se respire pe nas.

De exemplu:

Inspiră: 6 secunde
Pauză: 6 secunde
Expiră: 6 secunde
Pauză: 6 secunde.

Folosește 3, 6 sau 9.

Încercați minim 5-10 minute și scrieți-ne pe pagina de Facebook a revistei sau direct la redacţie, ce aţi perceput sau ce aţi simţit.

Puteți adăuga la acest exercițiu și puterea contemplării. De exemplu în timp ce respirați, imaginați-vă cum întreg universul se dilată și se contractă în sincron cu propria voastră respirație.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?