Orlando Daniel Stoicescu
Timp estimat de citire: 10 minute

Vă prezintăm un interviu unic și inedit cu Orlando Daniel Stoicescu. Orlando practică un concept relativ nou, numit decondiționare mentală și emoțională. Este Trainer din 2008 și a creat cursuri orginiale în domenii precum comunicare, leadership, vânzări, evoluție personală sau sisteme de profilare. În prezent lucrează inclusiv în sesiuni personale folosind sistemul Cheile Genelor și Human Design, sisteme de auto-cunoaștere pe care le folosim și noi la cabinetul Cosmos.

Mai multe detalii și informații veți găsi în interviu.


  • Salut Orlando! Ce este mai exact Umbra?

Pentru ca un om să aibă umbră e nevoie să existe două lucruri, e nevoie de lumină și de omul care produce umbra. Cine este întotdeauna la mijloc?

Umbra este parte a drumului nostru, este parte integrantă a ceea ce înseamnă a fi. Am putea spune că umbra este partea noastră întunecată, joasă care este în opoziție cu partea noastră luminoasă, înaltă. Ambele sunt pure, întunericul și lumina sunt pure, sunt perfecte, provocarea apare când alegem una dintre ele ca fiind casa noastră, atunci ne pierdem. Sunt oameni care se pierd în întuneric și alții care se pierd în lumină, de aceea am denumit această alegere a extremei ca fiind partea noastră bolnavă.

Pentru că îmi place să folosesc analogii și metafore, planeta noastră este exact la distanța potrivită pentru ca omul să existe, este un echilibru aici. Omul nu poate trăi pe Soare, departe de întunericul umbrei dar nici în Pământ în întuneric, fără lumină. În natură observăm peste tot echilibrul.

Umbra este partea noastră joasă, parte pe care dacă o acceptăm și o integrăm, ajungem să ne simțim în armonie cu noi și cu întregul.

  • Ce presupune concepul de Decondiționare Mentală și Emoțională?

Aici vorbim despre procesul reconectării cu sinele, cu esența noastră, proces ce duce la înțelegerea nevoilor noastre autentice, nevoi ce ne servesc precum o busolă pe calea noastră. Un om care a dobândit pe parcursul vieții tipare care îl blochează să simtă, să se simtă, îi este foarte greu să fie în contact cu nevoile sale și astfel ajunge să se simtă pierdut. Într-un fel acesta este pierdut, este “mielul rătăcit” ce nu își găsește “turma”. Din această poziție, va alege calea conformismului și face precum alții îi spun, chiar dacă simte că nu este în acord cu drumul său benefic.

Orlando Daniel Stoicescu Cheile Genelor
Oricât de mult am încerca să fugim de umbră respingând-o, cu atât mai puternic ne va afecta viața.

În această societate nu am întâlnit om care să nu fie condiționat în acest mod ci am întâlnit oameni care să fie într-un astfel de proces de decondiționare și astfel aliniați pe calea lor. Acești oameni nu sunt perfecți, ba dimpotrivă, sunt la fel de imperfecți ca oricine, sunt oameni obișnuiți însă ceva îi diferențiază față de alți oameni, geniul nativ al acestora strălucește, este prezent, este acolo, acești oameni sunt vii, se simte viața cum curge prin ei. În cazul meu, mi-au trebuit aproximativ 2 ani pentru a mă porni, pentru a îmi lăsa geniul nativ să iasă la suprafață și primul mod în care s-a manifestat, în mod natural, a fost prin scris. În 2 ani și jumătate am scris fără să depun prea mult efort aproximativ 500 de articole pe platforma Facebook și asta s-a întâmplat fără să mă forțez într-un fel să o fac, pur și simplu s-a întâmplat.

Aș putea concluziona că decondiționarea mentală și emoțională este procesul continuu de descoperire și redescoperire ce oferă omului deschiderea necesară pentru a se conecta la sinele său, la nevoile sale autentice astfel încât, în mod natural, să susțină evoluția umanității prin manifestarea geniului său nativ.

  • Ești și Ambasador Cheile Genelor. Ce înseamnă mai exact?

Un ambasador Cheile Genelor este o persoană care a decis să susțină evoluția umanității prin manifestarea geniul său nativ, folosind Cheile Genelor ca unealtă. În acest moment suntem aproximativ 200 de persoane la nivel mondial cu această titulatură, 8 în România și cu toții ne facem treaba în modul nostru unic. O parte dintre noi se ocupă și cu susținerea de cursuri sau programe însă cu toții tindem către a trăi, a învăța și a integra astfel încât să trăim în comuniune și sinarhie. Comunitatea Cheile Genelor nu este despre a trăi conform unor principii absolute ci a învăța să navigăm prin necunoscut și a reuși să facem asta împreună, ca umanitate.

  • Cu ce sunt diferite Cheile Genelor față de Biblie sau alte scripturi?

Fiecare unealtă vine într-un anumit timp, în funcție de nivelul și de nevoile umanității și vine la momentul potrivit. Întotdeauna recomand a se lucra cu unelte contemporane, integrând însă esența uneltelor ce au fost înainte. Respectul față de trecut este esențial iar respectul față de uneltele trecutului este un pas fără de care nu putem descifra uneltele prezentului. Fiecare și-a avut sensul și scopul chiar dacă multe dintre aceste unelte au fost percepute la un nivel jos sau au fost modificate pentru a servi un scop.

Cheile Genelor reprezintă o unealtă ce poate fi folosită în multe moduri. Cel mai cunoscut mod este cel legat de cartea cu același nume, carte ce este o sinteză elaborată a construcției noastre native și ne arată modul în care decodificăm lumea astfel fiindu-ne mult mai ușor să ne înțelegem propriul comportament dar și comportamentul celor din jur. Această carte prezintă spectrul conștiinței umane sub forma a 64 de Chei aferente fiecărui Codon din ADN-ul uman, ne arată o parte din informația codată în acel codon. Fiecare cheie este prezentată sub forma a 3 niveluri: umbra, darul și Siddhi-ul (esența sa). Umbra ne arată locul unde ne blocăm, darul ne arată potențialul ce vine ca urmare a deblocării iar Siddhi-ul este esența ce se ascunde în nivelurile extrem de înalte ale conștienței, în spatele vălului.

Cheile Genelor

Ca exemplu, putem lua Cheia 5 cu umbra Nerăbdării. Când înțelegem la nivel celular modul în care nerăbdarea ne blochează ajungem să avem în mod natural răbdare, astfel descoperim că avem o nouă abilitate pe care o putem folosi și care ne sprijină pe calea noastră. În spatele nerăbdării și răbdării este esența atemporalității ce gestionează ambele extreme.

Putem lua o altă cheie, Cheia 62 cu umbra Intelectului. Când înțelegem la nivel celular că dacă ne bazăm doar pe minte și că refuzăm de fapt să folosim celelalte inteligențe de care dispunem, deblocăm darul Preciziei și astfel mintea ajunge să fie coechipierul celorlalte inteligențe. Ce reiese este precizia dată de conlucrarea între minte, corp fizic și corpurile subtile. În spatele intelectului și preciziei se află esența Impecabilității ce gestionează aceste extreme.

Pentru a-ți răspunde la întrebare, aș putea spune că această unealtă, Cheile Genelor, este diferită față de alte unelte din trecut și poate asemănătoare cu altele din prezent și oferă o hartă precisă fiecăruia, o hartă ce îl poate ajuta să își înțeleagă mult mai bine viața și provocările prin care trece.

Articolul precedentImpresii… depresii… expresii…
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 150 – Ianuarie 2020
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile