Cum tratăm anxietatea şi insomnia?
© Pixabay

„Ce veţi lega pe Pământ, veţi lega şi în cer, şi ce veţi dezlega în cer, veţi dezlega şi pe Pământ”.

Foarte multă lume în societatea modernă suferă de pe urma multor simptome. Unele dintre cele mai răspândite sunt anxietatea şi insomnia. Haideţi să vedem de ce aceste simptome se manifestă la un număr aşa de mare în rândul populaţiei planetare. Şi este foarte important de abordat acest subiect deoarece asemenea stări negative îşi au rădăcina într-o traumă emoţională personală. 

Anxietatea este definită ca o stare emoţional-afectivă vagă, difuză, de nelinişte şi îngrijorare, de apăsare care aparent nu are nicio cauză sau nu este legată de ceva concret.

Desigur că anxietatea poate proveni şi din grijile materiale-financiare cotidiene sau din mediul relaţional unde persoana poate întâmpina diferite situaţii care o pun în dificultate. O asemenea stare crează la un moment dat disconfort la nivel psihic, adică la nivel sufletesc. Una dintre consecinţele anxietăţii, pe lângă agitaţie şi scăderea randamentului intelectual, este insomnia. Deci aceasta este efectul direct al anxietăţii. Şi vă voi da şi un exemplu concret ca să înţelegeţi cum acţionează şi se manifestă starea de anxietate.

Exemplu concret

Un unchi de-al meu a murit în urmă cu aproximativ 1 an şi jumătate, fiind la o vârstă destul de respectabilă de 92 de ani. Mătuşa mea – soţia lui – a intrat în depresie, care s-a accentuat odată cu trecerea lunilor. Pe măsură ce timpul trecea, ea nu avea poftă de mâncare şi avea o idee fixă că nu se putea împăca cu ideea morţii unchiului meu. E adevărat că e foarte greu să depăşeşti pierderea cuiva drag, dar se spune că timpul le vindecă pe toate. Anxietatea a cuprins-o treptat, şi datorită faptului că nu mai mânca şi nu prea mai dormea noaptea, a fost internată de două ori la interval de câteva luni. I s-a făcut terapie psihiatrică, ceea ce i-a mai ameliorat din simptome. Însă şi la ora actuală mătuşa asta nu prea se uită la televizor, rămânând fixată obsesiv pe nişte amintiri din trecut legate de familie. Deci vedem că anxietatea şi depresia provoacă daune destul de mari la nivel mental şi sufletesc, existând riscul unor deteriorări uneori iremediabile ale psihicului.

Cum se produce anxietatea şi ce anume afectează ea la nivel organic?

Obsesia şi ideile fixe, mai ales în urma pierderii cuiva şi dacă persoana e şi în vârstă peste 65 de ani, constituie un factor foarte periculos care poate pune viaţa în pericol. O stare sufletească dezechilibrată, pe fondul lipsei de cunoaştere spirituală, determină dereglarea funcţiei hipofizei, iar asta duce la o reacţie în lanţ la nivelul glandelor. Hipofiza poate suferi alterări într-atât de mari ale funcţiei sale, încât la un moment dat individului în cauză, realitatea înconjurătoare i se poate părea foarte ostilă şi atunci se retrage în cochilia sa. Nu mai iese la piaţă, nu se mai plimbă, nu mai vizionează emisiunile tv şi aşa mai departe. Şi iată cum se instalează o boală cronică pe care medicina nu o poate trata. De ce? Pentru că e o boală a sufletului, acesta fiind o energie cuantică.

Cum tratăm deci anxietatea, pentru a evita efectele ei nefaste, inclusiv insomnia?

Ritmul circadian imprimat în hipofiză de-a lungul generaţiilor poate fi perturbat. Rezolvarea anxietăţii constă în înţelegerea realităţii trăite, pentru ca apoi persoana să accepte o asemenea stare de lucruri. O stare neacceptată devine un inamic cu care te lupţi, iar asta îţi consumă energia. Este mult mai sănătos să acceptăm pierderile şi stările prin care trecem, pentru că astfel lăsăm hipofiza eliberată de tensiunile mentale care ne dau creierul peste cap. O traumă emoţională de care ne agăţăm devine de nesuportat dacă nu îi înţelegem rostul. Înţelegerea stării de lucruri prin care persoana traumatizată emoţional trece, oferă posibilitatea anulării efectului negativ asupra stării de sănătate.

Insomnia la rândul ei este cauzată de starea de anxietate

Asemenea stări ale minţii, pline de îngrijorări, conţin printre altele mentalităţi şi idei care obsesiv se îndreaptă către trecut, cu precădere către ceea ce provoacă starea de anxietate.

Prin repetiţie mintea construieşte o „structură” de condiţionare, astfel încât în urma traumei emoţionale, persoana în cauză ajunge să nu se mai gândească aproape la nimic altceva. Repetiţia la nivelul minţii creează obsesia, adică persoana nu este în stare să se îndepărteze de ceea ce-i provoacă rău. Corpul astral se poate dezechilibra într-atât de mult încât zona anatomică poate suferi dezechilibre hormonale. Melatonina – care asigură starea de linişte mentală şi contribuie la odihnă – nu mai e secretată, şi în schimb sunt secretaţi în exces hormoni cerebrali care întreţin anxietatea – frica, teama, îngrijorarea, lipsa de încredere, stressul etc. Problema este că hipotalamusul şi hipofiza sunt interconectate cu sistemul limbic care e responsabil cu emoţiile. Atâta timp cât persoana rămâne ancorată în stresul său emoţional, hipofiza şi hipotalamusul vor alimenta amigdala cerebeloasă, care este un centru nervos ce răspunde prin repetiţie la instalarea unor stări.

De asemenea şi tiroida este afectată. Dar efectul cel mai periculos este scăderea nivelului de inteligenţă şi deci putem înţelege că raţiunea ca şi capacitate divină poate fi afectată sever. Altfel spus persoana nu va mai avea coerenţă în gândire, capacitatea de discernământ va fi şi ea afectată, iar pe emisferele cerebrale vor rămâne doar imaginile şi gândurile repetate obsesiv cauzate de trauma emoţională. Iar lipsa somnului va deregla capacitatea de a înţelege ce se întâmplă cu propria persoană.

Cum se rezolvă toate acestea?

Repetiţia este mecanismul instalării obsesiei, dar şi soluţia ieşirii dintr-o astfel de situaţie.

Este importantă acceptarea pierderii, în primul rând. Apoi persoana dacă este şi ajutată, poate inversa prin repetiţie dezechilibrul.

Iisus a spus foarte clar: „Ce veţi lega pe Pământ, veţi lega şi în cer, şi ce veţi dezlega în cer, veţi dezlega şi pe Pământ”.

Cabinetul COSMOS

Dacă detaşarea de trauma emoţională nu e de ajuns, şi nici subtitutele precum radioul şi televizorul nu ajută prea mult, atunci soluţia este de a folosi multă apă în fiecare zi. Corpul astral care este responsabil cu emoţiile noastre poate fi îmbâcsit de la starea obsesivă. Fiind corelat cu elementul Apă – apă, sensibilitate, energie feminină, blândeţe etc. – corpul astral trebuie curăţat în cazul anxietăţii şi insomniei prin folosirea zilnică a apei. Apă caldă – băi cu durata de 30 minute, în fiecare zi, pentru că factorul Yang – căldura – risipeşte energia îmbâcsită de la nivelul corpului astral şi eliberează treptat trasele energetice ale corpului. Şi odată ce se atinge nivelul optim de curăţare, starea de anxietate dispare şi se topeşte precum gheaţa la soare. Somnul se reglează şi persoana îşi recapătă luciditatea.

Deci apa este secretul şi instrumentul, căci ea este o enigmă a Creaţiei.

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile