Timp estimat de citire: 2 minute

Îndemnul este să ne concentrăm cât mai mult pe produsele făurite cu propriile noastre mâini și să ne ajutăm între noi.

Pentru că trecem printr-o perioadă destul de zbuciumată, mai ales pentru țăranul român, și cum vedem că i se pune piedici să-și vândă produsele, haideți împreună să susținem economia țării, cumpărând produse locale românești. Și până la urmă ce roșii sunt mai gustoase decât cele din țara noastră, ce castraveți, ce legume și fructe sunt mai delicioase decât cele crescute în țărâna noastră fertilă?!

Se spune că pământul cel mai roditor din lume se găsește în România și Argentina.

De asemenea putem susține și alți producători români cumpărând produse de calitate românească din diverse domenii:

 • Produse cosmetice românești (săpunuri, șampoane, creme etc.);
 • Produse naturiste românești din Plafare (suplimente, vitamine, minerale, tincturi, siropuri, miere, etc.);
 • Produse alimentare fabricate în România;
 • Vinuri și băuturi tradiționale românești (țuică, nucată, vișinată etc.);
 • Textile, îmbrăcăminte și încălțăminte;
 • Edituri, cărți și reviste scrise de autori români;
 • Servicii românești de toate felurile: instalații sanitare, service auto, apelează cu încredere la un tâmplar român pentru mobilă etc.
 • Servicii și programare în domeniul informaticii. Orice românește!

Chiar dacă ți se pare că unele produse românești costă mai mult decât cele din supermarket, în general prețul reflectă costurile de producție și nu prețurile subvenționale, ”ieftine” pe care le vedem în marile magazine. Un alt aspect este că, produsul alimentar de la țăranul român este mult mai calitativ și nutritiv decât produsele importate crescute în sere fără pământ și fără soare, la lumină artificială, culese crude și coapte pe drum, acoperite cu tot felul de substanțe chimice și ceară pentru a nu se degrada, rezistând transportului lung, carnea îmbibată de hormoni și alte substanțe chimice sintetice etc. Mâncarea și produsele locale ne oferă beneficii personale, comunității, dar și mediului înconjurător pentru a face să merite toți banii și efortul. Mai bine mai puțin și de calitate, decât mult și prost!

9 Motive Pentru Care să Cumperi Alimente și Produse Locale

 1. Susține fermele românești/producătorul român
  Cumpărând și mâncând roade locale ajutăm la menținerea fermelor deschise, le ajutăm să supraviețuiască și să prospere, dar și la păstrarea sau crearea de noi locuri de muncă.
 2. Activăm și stimulăm economia locală
  Banii rămân în economia locală, nu se pierd în exterior.
 3. Mâncarea proaspătă și de sezon
  Alegând local, hrana este mai proaspătă, sănătoasă, plină de nutrienți, mai aromată și există mai puține alterări. Alimentele locale sunt exact ceea ce are nevoie organismul și ADN-ul nostru românesc. Ce hrană este mai bună decât aceea care crește acolo unde ne sunt rădăcinile?
 4. Protejarea solului
  Consumând alimente locale încurajăm diversificarea agriculturii și diversitatea genetică, reducând dependența de monocultură pe suprafețe largi de pământ.
 5. Păstrarea spațiilor deschise
  Cumpărând hrană locală împiedicăm reamenajarea pământului în extinderea suburbană susținând fermele.
 6. Reducerea poluării
  Parcurgerea distanței de la producător la consumator se face folosind mai puțini combustibili fosili față de produsele din export.
 7. Reducerea deșeurilor
  Datorită distanței scurte, produsele alimentare și non-alimentare sunt irosite și deteriorate mai puțin în timpul distribuției și depozitării.
 8. Promovarea culturii românești
  Mâncarea, dar și produsele locale românești atrag turiștii, promovează agroturismul, există oportunitatea de vizită a piețelor și fermelor producătorilor locali, iile românești și alte creații tradiționale românești promovează cultura românească strămoșească.
 9. Comunități vibrante
  Consumând local se creează conexiuni noi și chiar prietenii între oameni, fermieri, producători – comunități mai conectate.

Îndemnul este să ne concentrăm cât mai mult posibil pe produsele făurite cu propriile noastre mâini și să ne ajutăm între noi. Pentru Unire și Prosperitate între români!

Sănătate maximă să avem!

Articolul precedentInterpretarea viselor: Visele cu flori
Articolul următorSchizofrenia – o dereglare spirituală?
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile